Connect with us

Hirdetés

technokrata

ClearCloud: biztonságos internetezés ingyen

Dotkom

ClearCloud: biztonságos internetezés ingyen

A felhasználó nem tudja megnyitni az ártalmas weboldalakat.

A Sunbelt Software magánszemélyeknek és vállalatoknak is ingyenesen elérhető ClearCloud antimalware DNS szolgáltatása minden egyes domaint ellenőriz, amivel a felhasználó számítógépe, vagy okostelefonja kommunikálni próbál: akár böngészés során megnyitott honlapról, e-mailben szereplő linkről, vagy bármelyik program felhasználó számára rejtett kommunikációjáról legyen szó. Böngészés közben így a felhasználó nem lesz képes megnyitni azokat az ártalmas weboldalakat, amelyek károkozót töltenének le a számítógépre.

clearcloud

A ClearCloud egyúttal azt is megakadályozza, hogy a kémprogramok az összegyűjtött bizalmas adatokat, például jelszavakat, bankkártya számokat, szoftverlicenc kulcsokat továbbítsanak illetéktelenek kezébe, továbbá a különféle károkozók nem tudják frissíteni magukat, ha elveszítik a kapcsolatot a vezérlőszerverrel. A trójai programok kéretlen működését is megakadályozhatja a rendszer, a káros szerverektől távoltartva a felhasználó okostelefonját és számítógépét egyaránt. A ClearCloud természetesen nem akadályozza meg a biztonságos szoftverek kommunikációját, így például a Microsoft Office, az Acrobat Reader frissítését és még több mint egymillió, a Sunbelt által folyamatosan ellenőrzött program továbbra is akadálytalanul kapcsolódhat a központi update portálhoz.

Hogyan működik?
A böngészés során a felhasználó által begépelt, vagy linkre kattintva megnyitott honlap címét a rendszer elküldi a ClearCloudnak, amely ellenőrzi DNS adatbázisában, hogy a felkeresni kívánt honlap szerepel-e a káros weblapok listáján. Amennyiben a DNS keresés negatív eredménnyel jár, a ClearCloud visszaküldi a honlapot tartalmazó szerver numerikus IP címét, s a böngésző ehhez kapcsolódva már meg tudja nyitni a kívánt oldalt – mindebből a felhasználó semmit sem vesz észre, hiszen a keresés néhány tizedmásodperc alatt megy végbe. Ha a DNS keresés szerint a felkeresni kívánt honlap megnyitása káros lehet – kémprogramok, rootkitek települhetnek a felhasználó számítógépére, vagy a honlap illegális tevékenységben, például adathalászatban vesz részt -, a ClearCloud blokkolja a böngészőben a honlap megnyitását és a fenti hibaüzenettel értesíti a felhasználót a veszélyről.

A ClearCloud frissítéseit a VIPRE Antivirus Premium webszűrőjéhez hasonlóan a Sunbelt ThreatTrack biztosítja, amely a SunbeltLabs által naponta többszázezres nagyságrendben elemzett új vírusminták, károkozók és weblapok adatai alapján készül. Ha a felhasználó mindenképpen szeretné megnyitni az adott honlapot, akkor a ClearCloud egy kattintással is kikapcsolható.

A ClearCloud minden PC-n, Mac-en, illetve operációs rendszertől függetlenül okostelefonon telepíthető, valamint az összes otthoni és vállalati routeren egyszerűen beállítható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés