Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus hibák a Google böngészőjében

Dotkom

Kritikus hibák a Google böngészőjében

Már letölthető a legújabb, komoly sebezhetőségektől megszabadított Chrome.

Az amerikai keresőóriás bejelentette böngészőjének legújabb (stabil) kiadását, az 5.0.375.127-es változatot (letöltés itt). Összesen 11 sérülékenységgel lett kevesebb a szoftverben; a most kiiktatott hibák közül három kritikus fontosságú volt. Ezek egyike a Windows kernellel kapcsolatban jelentett veszélyt az alkalmazást használókra.

Ismeretes, hogy a feltelepített program rendszeres időközönként, automatikusan rá-rákeres az újabb kiadásokra, így frissítési eljárásának keretei között a felhasználók java hamarosan védetté válik. Annak azonban, aki nem akar várni erre várni, ezen a linken van lehetősége rögtön letölteni és telepíteni a legújabb kiadást.

Érdekesség, hogy a problémát jelentőknek a Google – korábban meghirdetett kezdeményezésének megfelelően – már kifizette a beígért jutalmat: 1337 dollár ütötte a markát az IT-biztonságban jártas szakembereknek. Sergey Glazunov a fenti sebezhetőségek közül kettőnek volt a felfedezője, és nem most először segített be a Google-nek biztonságosabbá tenni a browsert. Az orosz származású programozó vezeti jelenleg az amerikai cég „fizetési listáját”, már ami a Chrome sérülékenységek megtalálóinak javadalmazását illeti: összesen 8011 dollárt keresett eddig a program révén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés