Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mélyből ugorhat kicsit a Telekom

Dotkom

Mélyből ugorhat kicsit a Telekom

Enyhe növekedést várnak az elemzők.

Az első negyedéves számoknál kedvezőbb adatokra számít a Magyar Telekomtól a piac, azonban még mindig jelentős a lemaradás a válság előtti szintektől.

Várhatóan mind árbevételi, mind EBITDA-szinten javulásról tud beszámolni a Magyar Telekom holnap megjelenő gyorsjelentésében a Bloomberg konszenzusa szerint. Az árbevétel az elemzők szerint kétszázalékos növekedést mutathat az év első három hónapjához képest, a Concorde elemzői szerint döntően szezonális hatásoknak, valamint a montenegrói és a macedóniai turisztikai szezon elindulásának köszönhetően. EBITDA-szinten 7 százalék körüli javulást vár a piac negyedéves szinten, a nettó eredmény azonban már 8 százalékos csökkenést mutathat. Ez azonban alapvetően egy technikai jellegű ok miatt alakul így, Macedóniában ugyanis a módosított szabályozásnak megfelelően az adófizetési kötelezettség az osztalékfizetéshez kötődik. Mivel a Magyar Telekom macedóniai leányvállalata a második negyedévben fizette ki az osztalékát, így az egész évi macedóniai adófizetési kötelezettség a második negyedévet terheli.

Az elmúlt év második negyedévéhez képest 6 százalék lehet az árbevétel visszaesése, míg az EBITDA-csökkenés 7 százalékot érhetett el. Így az elemzők szerint az első hat hónap nettó eredménye 37 milliárd forintra zsugorodhatott, 298 milliárd forintos árbevétel mellett.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés