Connect with us

technokrata

Biztonságosabbá vált a Chrome

Dotkom

Biztonságosabbá vált a Chrome

Frissült a Google fejlesztette böngésző.

Google Chrome screenshotA legújabb, 5.0.375.99-es változat (melynek Windows-ra és Mac-re készített változata letölthető megújult Download adatbázisunkból) voltaképp egy biztonsági frissítés: négy, memóriahibára alapuló sebezhetőséget szüntet meg. A „magas” minősítésű biztonsági rések miatt komoly problémát jelenthetett volna egy ezekre alapuló támadás.

Emellett egy „közepes” szintűnek besorolt sérülékenység is eltűnt a szoftverből; ez a megcímzett, virtuális „homokozóban” futó iFrames esetében okozott problémát. További négy, „alacsony” veszélyességű hiba is kikerült a Chrome-ból, melyek többek között párbeszéd-ablakok esetén idéztek elő összeomlást vagy értelmezhetetlen szövegeket, képmegjelenítéskor szintén szoftverlefagyással jártak, illetve egy WebGL hiba is javításra került.

Mindeközben a fejlesztői státuszban levő 6.0-s böngészőváltozat is verziószámot lépett. A stabil, de általános internetezésre még nem ajánlott verzió kezelői felülete került átszabásra (például extra kiterjesztés-ikon jelent meg, hangsúlyosabbá vált a kivágás, másolás és beillesztés opció, a lapnagyítás stb.).

Google Chrome 5.0.375.99 letöltésSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin