Connect with us

technokrata

17 kritikus javítás az Adobe Readernek

Dotkom

17 kritikus javítás az Adobe Readernek

Az Acrobat is védetté vált.

Közzétette legújabb frissítéseit a vállalat, mellyel összesen 17 biztonsági rést tömködött be az Adobe Reader és Adobe Acrobat szoftvereiben. Ezek közül egyet már ki is használtak az Interneten – nem véletlen, hogy az eredetileg július 13-án esedékes update megjelenését előrehozta a vállalat. Ez egyébként ugyanaz a hiba, ami a Flash Playert korábban támadhatóvá tette (megújult Download adatbázisunkból letölthető a legújabb, biztonságos változat).

Változások
„Blokkoljuk az ártalmas objektumok automatikus indítását, és megváltoztattuk a párbeszédablakok működését, hogy felismerhető legyen egy social engineering támadás.” – írta Steve Gottwals, az Adobe termékmenedzsere.

A biztonsági frissítéseket az Adobe Reader 9.3.2-es változatának Windows, Mac és Unix verzióihoz, illetve az Adobe Acrobat 9.3.2 Windows és Mac kiadásaihoz készítette el a vállalat. Emellett a régebbi, 8.2.2-es Adobe programok is update-et kaptak. Ezeket egyébként a programot használók automatikusan megkapják – ezt az áprilisban frissített Updater rendszere segíti elő.

Ha nem jön közbe egy nagyon sürgős javítás, akkor most egy darabig nyugtunk lehet az Adobe patch-ektől. A vállalat ugyanis negyedévente adja ki biztonsági javításait; a következő pedig majd csak október 12-e körül lesz esedékes.

Adobe Reader letöltéseSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin