Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarol a Windows 7

Dotkom

Tarol a Windows 7

Pestiesen szólva nagyon bejött a Microsoft Corp.

-nak új operációs rendszere, a Windows 7 – derül ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből. A világ legnagyobb szoftverfejlesztője 35 százalékkal, több mint négymilliárd dollárra növelte nettó nyereségét üzleti évének márciusban végződött harmadik negyedében, árbevétele pedig hat százalékkal emelkedett. A részvényenként 45 centes profit felülmúlja a Reutersnek nyilatkozó elemzők 42 centes várakozását és a forgalom is nagyobb lett a prognosztizáltnál. Az elmúlt negyedévben 4,4 milliárd dollár bevételre tettek szert a Windows eladásából, szemben az egy évvel korábbi 3,4 milliárddal, a vezető terméken elért eredmény 2,3 milliárd dollárról 3,06 milliárdra ugrott. A világ személyi számítógépeinek több mint tíz százalékán már a Windows 7 fut – jelentette ki piackutatási adatokra hivatkozva Peter Klein, a Microsoft pénzügyi igazgatója. Az új terméket, amely a meglehetősen rosszul fogadott Vista operációs rendszert váltotta fel, tavaly októberben mutatták be.

A Microsoft üzleti divíziója – amely magában foglalja az Office programcsomagot is – 4,2 milliárd dollár árbevételt hozott január-márciusban, ami valamivel kevesebb az egy évvel korábbinál, s ennek megfelelően az ágazat 2,6 milliárdos nyeresége is rosszabb a tavalyinál. Az internetes hirdetések értékesítéséből befolyt árbevétel 19 százalékkal nőtt – a Microsoft a Yahooval kötött szövetséget ezek értékesítésére, az utóbbi cég keresőjéhez kapcsolódva, a szoftvercégnek 150 millió dollár egyszeri kiadást okozott, hogy technológiáját illesszék a Yahooéhoz.

A vállalat azt ígéri befektetőinek, hogy a júniusban végződő üzleti évben 26,1-26,3 milliárd dollárra csökkenti üzemi költségeit, ami szakértők szerint alapos vágást jelent a korábbihoz képest. Az elmúlt negyedévben csupán 34 fővel csökkent a Microsoft alkalmazottainak száma világszinten, így jelenleg 88 180-an dolgoznak a redmondi székhelyű szoftverfejlesztőnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés