Connect with us

Hirdetés

technokrata

PS3 – kinyírja a Linuxot a Sony

Dotkom

PS3 – kinyírja a Linuxot a Sony

Nem elég biztonságos a nyíltforrású operációs rendszer?

Tegnap fordult nyilvánossághoz azzal a bejelentésével a Sony Computer Entertainment, miszerint Playstation 3 konzolja hamarosan nem fogja támogatni külső gyártótól származó operációs rendszerek telepítését – beleértve a Linuxot is. A lépés ugyan nem jár majd jelentős népszerűségvesztéssel a játékgép számára, de az szinte biztosra vehető, hogy a Linux-rajongók rajongása meg fog csappanni a platform iránt.

Az április elsején kiadásra kerülő PS3 rendszerszoftver-frissítés – biztonsági problémák miatt – tiltja majd le a jelenlegi vékony konzolok előtt kiadott masináknál elérhető lehetőséget. Habár ez a lépés nem feltétlenül szükséges a Playstation további használatához, annak, aki úgy dönt, kihagyja a frissítést, a következő szolgáltatásoknak is búcsút kell intenie:
– bejelentkezés a Playstation Networkbe, a hálózat online játékokra és csevegésre használata
– Blu-ray Disc videók lejátszása azoknál a PS3 szoftvereknél, amelyek a 3.21-es vagy annál újabb rendszerszoftver-változatot igénylik
– jogvédett, médiaszerveren tárolt videók megnézése
– a 3.21-es vagy annál újabb rendszerszoftver-változatokban megjelenő fejlesztések és új lehetőségek használata

Amennyiben valaki úgy dönt, hogy fejet hajt a Sony akarata előtt, feltétlenül készítsen biztonsági másolatot, elkerülendő az adatvesztést! A frissítést követően ugyanis nem lesz képes hozzáférni az „egyéb OS” által elmentett/használt adatokhoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés