Connect with us

technokrata

Elvált a Motorola és a Google Kínában

Dotkom

Elvált a Motorola és a Google Kínában

A Motorola kínai mobiljairól lekerült a Google keresője – jelentette be a mobiltelefon-gyártó csütörtökön.

A lépés felerősítette az azzal kapcsolatos aggályokat, hogy a Google makacskodása a kormányzati cenzúra elutasítására alááshatja kapcsolatait helyi üzleti partnereivel is – írta a Bloomberg.

A China Unicom, az ország második számú mobilcége még szerdán jelentette be, hogy nem használja tovább a keresőt a mobilján.

A Google döntése, amellyel megszüntette a kínai szolgáltatás cenzúráját, felerősítette azon spekulációkat, melyek szerint a hirdetők átvándorolhatnak más, rivális cégekhez, mint például a feltörekvő Baiduhoz.

A Google térvesztésének nagy nyertesei a Baidu, a Tecent Holdings és a Sohu.com lehetnek.

A Google 2007-ben mobil- és internetszolgáltatás beindítására kötött szerződést a China Mobile-lal, és a Sinával, az ország harmadik leglátogatottabb honlapjával is partnerségre lépett.

A Google kínai partnereinek át kell tekinteniük kapcsolatukat az amerikai szolgáltatóval, hiszen a cég internet-szolgáltatói licensze megújításra vár – mondta Fang Meiquin, a BDA China telekommunikációs cég munkatársa.

Minden internetszolgáltatónak meg kell hosszabítani licensz szerződését márciusban, amelyet a kínai Ipari és Informácia-technológiai Minisztérium fog végezni.

A Google januárban közölte, hogy meghatározatlan időre elhalasztja két készüléke piacra vitelét, miután az internetes cenzúra miatt Kínából való kivonulásának lehetőségét is felvetette.

Az egyesült államokbeli Daddy Group, a világ legnagyobb domain név regisztrálója ugyancsak szerdán közölte, hogy nem ajánl több oldalidentitást, arra hivatkozva, hogy a kínai kormány egyre erőteljesebben kémkedik polgárai után.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés