Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már technikai támogatás is jár a kamu vírusirtókhoz

Dotkom

Már technikai támogatás is jár a kamu vírusirtókhoz

Teljesen felesleges alkalmazások vásárlására buzdítanak.

A hamis antivírus szoftverek gyártása igencsak nagy üzlet manapság. A Symantec jelentése alapján 250 különböző program 43 millió telepítési kísérlete történt meg 2008. július 1-től 2009. június 30-ig bezáróan.

Az ál-antivírus szoftverek ára 30 dollártól 100 dollárig terjed, ami kétség kívül nagy hasznot hajt a bűnözők zsebébe. A hamis biztonsági csomagok egyike Live PC Care néven terjed, ráadásul élő online segítséget is ajánl a potenciális áldozatoknak. Amint az áldozat rákattint a Live Help gombra, azonnal egy élő chat szobában találja magát.

„Teszteléseink során arra jutottunk, hogy az online segítség nem egy automata program, hanem valójában egy élő személy van a vonal túlsó oldalán. A támogatás elsődleges célja, hogy meggyőzze a kétkedő áldozatokat arról, hogy vegye meg a Live PC Care valamely teljes értékű verzióját.” – nyilatkozta Gombás László, a Symantec vezető rendszermérnöke.

A hamis programok ráadásul nem csak felesleges pénzkidobást jelentenek, hanem kárt is okozhatnak: kiiktathatják az operációs rendszer védelmi beállításait vagy akár további kártékony kódokat is telepíthetnek a számítógépre. A hamis biztonságérzet miatt az áldozatok ráadásul a neten leselkedő egyéb veszélyeknek is ugyanúgy ki vannak téve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés