Connect with us

technokrata

Lefagy a frissítéstől a Windows

Dotkom

Lefagy a frissítéstől a Windows

Problémát okozhat a múltheti patch.

A múlt héten kedden megjelent biztonsági update-ek bizonyítják, hogy a Microsoft – a sok negatív kritika ellenére – igenis sok energiát fordít szoftvereinek védelmére. Ugyanakkor azt is, hogy néha talán túlságosan is elsietik a programozást (vagy nem kap elegendő időt a tesztelés) – az egyik patch-ről kiderült, hogy lefagyáshoz vezethet. Elsősorban a Windows XP felhasználókat érinti az eset, de néhány Windows 7 user is panasszal fordult Redmond felé.

Konkrétan a 32 bites Windows kernel sebezhetőségét javító frissítéssel akadt probléma. Bizonyos helyzetekben ez a változtatás a régebbi microsoftos operációs rendszerekből jól ismert Kék Halálhoz vezethet. Ugyan az érintettek már „fabrikáltak” megoldást a jelenségre, ehhez sajnos szükség van a telepítőlemezre, amit a monitor előtt ülők többsége nem tart magánál. Különösen a vállalati és a netbook felhasználók vannak gondban; az előbbiek a rendszergazdára kénytelenek hagyatkozni, utóbbiak pedig egyszerűen nem rendelkeznek optikai meghajtóval.

A vállalat szóvivője szerint kivizsgálják a beszámolókat, és meg fogják találni a hiba okát. Az első elemzések szerint a MS10-015 (KB977165) számú frissítés telepítését követően fordulhat elő a jelenség.

„Csapatunk a lehető leggyorsabban dolgozik a helyzet megoldásán. Emellett azonnal leállítottuk a frissítés Windows Update-en keresztüli terjesztését, amint értesültünk a lefagyásokról. A vállalati telepítőrendszereket (SMS, WSUS) használók számára azonban továbbra is lehetőség nyílik alkalmazásba venni a patch-eket.” – olvasható a Microsoft hivatalos állásfoglalásában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin