Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezércsere az SAP-nál

Dotkom

Vezércsere az SAP-nál

Felmondott vagy elküldték? – ezzel a szónoki kérdéssel kommentálta a német sajtó, hogy az SAP AG váratlanul megvált Leo Apothekertől, a vállalat vezérigazgatójától.

Az 57 éves Apotheker 20 éve dolgozik a vállalatirányítási szoftverek piacának legnagyobb szereplőjénél, ezen belül hét hónapon át egyedül volt a társaság első embere. Távozása után visszaállítják a társ-vezérigazgatói rendszert, amelyben Bill McDermott felel a napi működés irányításáért, Jom Hagemann Snabe pedig a termékfejlesztésért. Mindketten az igazgatóság tagjai.

Az elemzőket meg is lepte, meg nem is a váratlan váltás. Az SAP-nál korábban nem alakították át ilyen gyorsan, minden előzmény nélkül a menedzsmentet, ugyanakkor Apotheker elkövetett néhány nyilvánvaló hibát. Az SAP késlekedett a kis- és középvállalatoknak szánt új szoftvere bemutatásával, illetve nehézkesen mozdult a szoftverszolgáltatások terén, azaz az olyan programok piacán, amelyeket nem kell a vállalatoknál telepíteni, hanem távolról, az interneten keresztül használhatók. Ez a két terület a vállalati szoftverek piacának leggyorsabban fejlődő szegmense.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés