Connect with us

technokrata

Melyik hacker a legveszedelmesebb?

Dotkom

Melyik hacker a legveszedelmesebb?

Nem mindegy, hogy egy kínai vagy egy orosz hacker „kopogtat”?

Évek óta ismert, hogy a hackerek nemzetiségek szerinti megoszlása szerepet játszik a megtámadandó célpontok kiválasztásában, illetve az okozott kár típusában és nagyságában is. A McAfee azt kívánta felmérni, hogy mely náció online támadói jelentik a legnagyobb veszélyt az Interneten. Hatszáz IT- és IT-biztonsági vezetővel készítettek ezért interjút, a világ számos országából kérdezve a szakembereket.

Meglepő módon nem az orosz és nem is a kínai hackerek jelentik a legnagyobb problémát a Világhálón. Őket megelőzve az amerikaiak végeztek a lista elején. Annak ellenére, hogy a felmérésben részt vevők 75 százaléka arról számolt be, szerinte országát már érte kínai támadás. Az USA-beli és orosz hackerek keze nyomáról 60 százalékuk tájékoztatott, míg a harmadik helyre a brit kormányzat került, 50 százalékkal.

Mégis, a legveszélyesebbnek az amerikaiakat tartják: a McAfee beszámolója értelmében a szakértők 36 százaléka volt ezen a véleményen. Mindössze három százalékkal maradtak le az előzetes várakozás szerint „favorit” kínaiak Washington mögött, harmadik helyre pedig az oroszok kerültek – utóbbi állam hackerei a válaszadók 24 százaléka szerint jelentik a legnagyobb fenyegetést. A briteket „csak” 6 százalékuk tartotta „méltóra” erre a titulusra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés