Connect with us

technokrata

Cisco: orbitális siker

Dotkom

Cisco: orbitális siker

Az IRIS-technológia (Internet Routing in Space), azaz a világűrben működő internetes forgalomirányító rendszer története fontos mérföldkőhöz érkezett.

A Cisco sikerrel zárta az Intelsat IS-14 műholdon még múlt év novemberében üzembe helyezett router és az ezt működtető Cisco IOS operációs rendszer próbaüzemét. Ezzel elsőként került sor ip (internet protocol) alapú útválasztó telepítésére egy Föld körüli pályán keringő kereskedelmi műhold fedélzetén.

Célunk, hogy a “határok nélküli hálózatok” koncepciónk világűrre való kiterjesztésével gyökeresen átformáljuk a műholdas kommunikációt. A késleltetési idő csökkentésének és a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően ezzel a technológiával világszerte átalakítható a műholdas kommunikáció – fogalmazott Steven Boutelle, a Cisco globális kormányzati megoldásokért felelős részlegének alelnöke.

Az IRIS program célja egy műholdakon és űrhajókon felhasználható sugárzástűrő ip-útválasztó kifejlesztése. Az IRIS modul feladata a hang-, video- és adatátviteli kommunikációs hálózati szolgáltatások támogatása, ami lehetővé teszi, hogy a kormányhivatalok, védelmi szervek és egyéb szervezetek ip-n keresztül kommunikáljanak egymással a meglévő földi berendezéseket használva.

A Cisco a műholdgyártókkal, a rendszerintegrátorokkal és a végfelhasználókkal együttműködve olyan helyekre is képes lesz eljuttatni kommunikációs szolgáltatásokat, amelyek mindeddig kívül estek a hagyományos földi hálózatok hatósugarán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés