Connect with us

Hirdetés

technokrata

NOD32 Macintosh-ra és Linuxra is

Dotkom

NOD32 Macintosh-ra és Linuxra is

Az ESET szakértői szerint az eddig biztonságosnak hitt operációs rendszereket egyre nagyobb veszély fenyegeti.

A legtöbb felhasználó szerint az internetes kártevők nem veszélyeztetik a Macintosh és Linux operációs rendszereket. Valójában azonban az eddig biztonságosnak hitt platformok is sebezhetőek, terjedésükkel pedig egyre nő a kifejezetten ezekre az operációs rendszerekre írt kártevők száma is. Sok Windows-os károkozó ráadásul, még ha nem is okoz károkat a Mac-es, illetve a linuxos gépeken, ezekről a munkaállomásokról könnyedén továbbterjedhet a Windows alapú számítógépekre, így gyorsítva meg a vírusok terjedését.

Az ESET NOD32 Antivirus új, Macintosh és Linux munkaállomások védelmére kifejlesztett verziói az ESET korábban kifejlesztett linuxos keresőmotorját használják. A szoftvereket alacsony erőforrásigény és mesterséges intelligencián alapuló fejlett heurisztika jellemzi. A Macre és a Linuxra kifejlesztett verziók támogatják a 32 és 64 bites processzorokat, emellett többek között tartalmazzák a külső adathordozók ellenőrzésének lehetőségét.

A most bemutatott, ingyenesen letölthető béta változatok után a végleges verziók várhatóan 2010 áprilisában lesznek elérhetőek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés