Connect with us

technokrata

Néhány mondatban

Dotkom

Néhány mondatban

Multitouch lesz a linuxos Nokia telefonokban
A Maemo konferencián jelentették be, hogy a Maemo következő verziója már támogatni fogja az Apple telefonok kapcsán megismert multitouch megoldást.

Ehhez a hardvert is módosítani kell, ezen készülékek kapacitív kijelzővel készülnek majd – számolt be az arstechnica.com.

Az első usb3-as meghajtóA Buffalo bemutatta az első usb3-as szabványú meghajtóját, amely egy és másfél terabájtos méretekben érhető el. Ezekhez csatlakozik hamarosan a két terabájtos modell is. Az eszközök használatához a cég a NEC világelső eszközét ajánlja. Együtt 285 dollár körüli áron érhetőek el – írta az osnews.com.

OpenBSD 4.6Megjelent az OpenBSD 4.6, melyben számos apró és néhány komolyabb hibajavítás történt. A telepítő cd képe a projekt honlapjáról és az ismert tükörszerverekről tölthető le – írja az openbsd.org.

A világ legkisebb linuxos hálózati kiszolgálójaA Lantronix bemutatta a legújabb Xport beágyazott rendszerét. Az eszköz alig nagyobb, mint egy RJ45-ös aljzat (9,6 gramm), mégis nyolc megabájt memóriát, 16 megás flash tárat, ethernet portot és soros felületet is biztosít. Az eszköz webkiszolgálót, SSH-t futtat, valamint támogatja az SSL-t és az IPv6-ot is – közölte a linuxfordevices.com.

OpenSSH 5.3Az OpenSSH projekt a tizedik születésnapját is ünnepelte az 5.3-as verzió bejelentésével. Az OpenSSH-t alapvető eszköze a legtöbb rendszeradminisztrátornak, aki Unix vagy Linux alapú szervert üzemeltet, lehetővé teszi azok biztonságos távoli elérését. A mostani kiadás főleg a Portable OpenSSH-ban hozott számos hibajavítást – olvasható openssh.comon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin