Connect with us

technokrata

Változások jönnek az MTelekom bevételeiben

Dotkom

Változások jönnek az MTelekom bevételeiben

Az árbevétel struktúra 2-3 év múlva másképp néz majd ki Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint.

Sokkal jobb eredmények várhatók a televízió, illetve internet és rendszerintegrációs szolgáltatásokból, amelyek ellensúlyozzák majd a hangbevételek folyamatos csökkenését – mondta Mattheisen a portfolio.hu áltat szervezett Tőzsdenapon.

Az új bevétel forrásoknak alacsonyabb az EBITDA-ráta tartalma, a jövedelmezőségre nehezedő nyomást viszont enyhítik a költségcsökkentő intézkedések. Utóbbiakban egyébként látnak még további potenciált a további automatizálással.

A jövő évben aktuális létszámleépítés teljes összege 7 milliárd forintot tesz majd ki, e téren már megállapodtak az érdekképviseletekkel – fogalmazott. A csoport bevételei szorosan követik a GDP-visszaesését, ám a kilábalás lassabb lesz – tette hozzá. Mindezeket figyelembe véve Mattheisen megerősítette a menedzsment éves eredményvárakozásait. A társaság cash-flow helyzete alapján az elnök-vezérigazgató az osztalékpolitika terén nem lát lényeges változás irányába mutató okot, így maradhat a 74 forint körüli szint.

A magyar piac jelenleg 3 külön piacból áll: a vezetékes, a mobil és a szélessávú – mondta Mattheisen. A vezetékes hangpiacnál az évek óta tartó visszaesés az elmúlt évben felgyorsult, igaz a VoIP, azaz internet-alapú vezetékes szolgáltatás bővülést mutat – tette hozzá.

A szélessávú internetszolgáltatásnál az árverseny komoly kihívás, de Mattheisen szerint a Telekom versenyképes. A szélessávban javulást okoz, hogy egyre több ügyfél felé tudnak kapcsoltan szolgáltatást értékesíteni, azaz telefon-internet-televízió (3play) előfizetőket szerezni.

A Magyar Telekom egy év alatt 10 százalékról 24 százalékra bővítette a televíziószolgáltatási piaci-részesedését (kábel, műhold és IP-tv együttvéve).

A mobilpiacon mindenki a piaci-részesedés visszaesésére számított, ám ezzel szemben sikerült a szinten tartás – mondta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin