Connect with us

Hirdetés

technokrata

Változások jönnek az MTelekom bevételeiben

Dotkom

Változások jönnek az MTelekom bevételeiben

Az árbevétel struktúra 2-3 év múlva másképp néz majd ki Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint.

Sokkal jobb eredmények várhatók a televízió, illetve internet és rendszerintegrációs szolgáltatásokból, amelyek ellensúlyozzák majd a hangbevételek folyamatos csökkenését – mondta Mattheisen a portfolio.hu áltat szervezett Tőzsdenapon.

Az új bevétel forrásoknak alacsonyabb az EBITDA-ráta tartalma, a jövedelmezőségre nehezedő nyomást viszont enyhítik a költségcsökkentő intézkedések. Utóbbiakban egyébként látnak még további potenciált a további automatizálással.

A jövő évben aktuális létszámleépítés teljes összege 7 milliárd forintot tesz majd ki, e téren már megállapodtak az érdekképviseletekkel – fogalmazott. A csoport bevételei szorosan követik a GDP-visszaesését, ám a kilábalás lassabb lesz – tette hozzá. Mindezeket figyelembe véve Mattheisen megerősítette a menedzsment éves eredményvárakozásait. A társaság cash-flow helyzete alapján az elnök-vezérigazgató az osztalékpolitika terén nem lát lényeges változás irányába mutató okot, így maradhat a 74 forint körüli szint.

A magyar piac jelenleg 3 külön piacból áll: a vezetékes, a mobil és a szélessávú – mondta Mattheisen. A vezetékes hangpiacnál az évek óta tartó visszaesés az elmúlt évben felgyorsult, igaz a VoIP, azaz internet-alapú vezetékes szolgáltatás bővülést mutat – tette hozzá.

A szélessávú internetszolgáltatásnál az árverseny komoly kihívás, de Mattheisen szerint a Telekom versenyképes. A szélessávban javulást okoz, hogy egyre több ügyfél felé tudnak kapcsoltan szolgáltatást értékesíteni, azaz telefon-internet-televízió (3play) előfizetőket szerezni.

A Magyar Telekom egy év alatt 10 százalékról 24 százalékra bővítette a televíziószolgáltatási piaci-részesedését (kábel, műhold és IP-tv együttvéve).

A mobilpiacon mindenki a piaci-részesedés visszaesésére számított, ám ezzel szemben sikerült a szinten tartás – mondta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés