Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leminősített ajánlást kapott az MTelekom

Dotkom

Leminősített ajánlást kapott az MTelekom

Felhalmozásról tartásra módosította a Magyar Telekomra vonatkozó rövid távú ajánlását a Buda-Cash Brókerház a cég első félévi számai alapján.

A lapunkhoz eljuttatott leminősítés szerint az ajánlás csak azért nem lett csökkentés, mert a múlt hónapban kezdetét vette itthon a kamatcsökkentési periódus, melynek üteme ugyan még meglehetősen bizonytalan, de a hozamkörnyezet javulása kedvezően hathat a Magyar Telekom osztalékhozam alapú árazására. Hosszabb távra szintén felhalmozás helyett tartást ajánl a brókercég.

A Buda-Cash szerint a második negyedéves gyorsjelentésben jócskán voltak pozitív tényezők, miután szinte minden soron a vártnál kedvezőbb számokat tett közzé a Magyar Telekom. Még inkább felértékelődnek a második negyedéves számok, ha összehasonlítjuk a szektortársak hasonló időszaki teljesítményével. Árnyékot vet viszont a képre a cég profitfigyelmeztetése, amelyre ugyan a piac már számított, azonban a bejelentettnél kisebb mértékűre. Szintén negatív fejlemény, hogy a külföldi leányvállalatokkal kapcsolatos vizsgálati költségek újra emelkednek, valamint a vizsgálatok lezárására továbbra sem történt utalás a gyorsjelentésben.

A 74 forintos bruttó osztalékszint a Buda-Cash szerint a továbbiakban is tartható, annak ellenére is, hogy a nettó eladósodottsági ráta 35,4 százalékra emelkedett az első félév végére. Árazási szempontból vizsgálva a részvényt már nem számít alulértékeltnek a diszkontált osztalék alapú modell (DDM), illetve a mutatószámok nemzetközi összehasonlítását alapul véve. (Az elemzés 680 forintos árfolyamnál készült.) A Magyar Telekom árazását a hazai állampapírhozamokhoz viszonyítva szintén megállapítható, hogy jelentősen csökkent az a különbség, ami például a tízéves államkötvény és a várható osztalékhozam között kialakult az elmúlt időszakban. Ez a mostani, valamivel több mint 2 százalékos prémium azonban már nemzetközi összehasonlításban is igen alacsonynak számít, akár a régiós vállalatokhoz, akár a nyugat-európai szektortársakhoz viszonyítjuk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés