Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kakasviadalba kezdett a Cisco

Dotkom

Kakasviadalba kezdett a Cisco

A kedvező piaci jelek ellenére túl korai még fellendülésről beszélni, a júliusban kezdődött negyedévben 15-17 százalékkal csökkenhet a Cisco árbevétele – mondta tegnap a számítástechnikai hálózatokhoz szükséges berendezéseket gyártó vállalat vezérigazgatója, John Chambers, amivel padlóra küldte cége – a vártnál jobb negyedéves adatok után emelkedőben lévő – részvényárfolyamát.

A vállalat – amely a legnagyobb szereplő szakterületének világpiacán – üzleti évének július 25-én végződött negyedik negyedében 1,1 milliárd dollár nettó profitot ért el, ami alig több mint fele a tavaly ilyenkorinak, az árbevétel 18 százalékkal, 8,5 milliárd dollárra csökkent. Chamberst a Szilícium-völgy leglelkesebb cégvezetői között tartják számon, ezért az elemzőket meglepte a szokatlanul óvatos nyilatkozat.

A visszafogottság persze csak a következő időszakra adott előrejelzésben mutatkozott meg, hiszen a vállalat az elmúlt hetekben olyan stratégia megvalósításába kezdett, ami igazi kakasviadalt hozhat a számítástechnikai hardverek legnagyobb gyártói között. A Cisco úgy akar elérni évi 17 százalékos bevételnövekedést, hogy betör a legigényesebb – egyebek között adatközpontokban használt – szerverek piacára, amely két óriás, az IBM és a Hewlett-Packard felségterülete. Chambers tegnap azt mondta, hogy az előbbi szövetségesük, az utóbbi versenytársuk. Szakértők szerint a cég “győzelem vagy halál” típusú csatába kezdett, amelyben könnyen elbukhat. A szerverek piacából az IBM 30,7, a HP 28,8 százalékot birtokol, amelyhez erősen ragaszkodnak, mivel igencsak nagy húsosfazékról van szó – tavaly 53,1 milliárd dollárért vásároltak ilyen gépeket a vállalatok.

Kitiltott laptopokSzámos New York-i kávézó arra kéri vendégeit, hogy ha pusztán laptopjukat akarják használni, akkor távozzanak, mert elveszik a helyet azoktól, akik fogyasztanának is. Az internetezést lehetővé tevő vendéglők egy részében a déli órákban csak az kapcsolhatja be komputerét, aki ebédel is. A vendéglők tulajdonosai korábban örültek a laptopos ügyfeleknek, de a gazdasági válság arra szorítja őket, hogy felpörgessék a forgalmat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés