Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenkit meglepett az Alcatel

Dotkom

Mindenkit meglepett az Alcatel

Erre a negyedévre is negatív nyereséget vártak a vállalattól, de a költségcsökkentő intézkedések enyhe pluszt hoztak a társaság konyhájára.

Az Alcatel-Lucent, a világ legnagyobb vezetékes telefonhálózat gyártója, 11 negyedév után, a második három hónapban meglepetésre pozitív eredményről számolt be: a költségcsökkentések és a Thales részesedés eladása eredményezte a nem várt profitot – írja a Bloomberg.

A második negyedéves profit 14 millió eurót tett ki, szemben a tavalyi 1,1 milliárd eurós veszteséggel – az elemzők előzőleg 251 millió eurós veszteséget vártak. Az űriparral, közlekedési technológiákkal és biztonságtechnikával foglalkozó Thales részvényeinek eladásából 255 millió euró bevételhez jutott a társaság. Az eladások 4,8 százalékkal csökkentek, 3,91 milliárd euróra – az elemzők 3,83 milliárd eurós volument prognosztizáltak.

Amióta az Alcatel 2006-ban megvette a Lucentet, 8,5 milliárd eurós veszteséget szedett össze. A vállalat decemberben hirdette meg költségcsökkentő intézkedéseit: két év alatt 2 milliárd euróval kurtítják meg a kiadásokat, aminek hatására az összeolvadás óta 17,5 ezer munkavállalójuktól váltak meg – a legfőbb céljuk, hogy 2010-re újra nyereséges legyen a társaság.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés