Connect with us

technokrata

Mindenkit meglepett az Alcatel

Dotkom

Mindenkit meglepett az Alcatel

Erre a negyedévre is negatív nyereséget vártak a vállalattól, de a költségcsökkentő intézkedések enyhe pluszt hoztak a társaság konyhájára.

Az Alcatel-Lucent, a világ legnagyobb vezetékes telefonhálózat gyártója, 11 negyedév után, a második három hónapban meglepetésre pozitív eredményről számolt be: a költségcsökkentések és a Thales részesedés eladása eredményezte a nem várt profitot – írja a Bloomberg.

A második negyedéves profit 14 millió eurót tett ki, szemben a tavalyi 1,1 milliárd eurós veszteséggel – az elemzők előzőleg 251 millió eurós veszteséget vártak. Az űriparral, közlekedési technológiákkal és biztonságtechnikával foglalkozó Thales részvényeinek eladásából 255 millió euró bevételhez jutott a társaság. Az eladások 4,8 százalékkal csökkentek, 3,91 milliárd euróra – az elemzők 3,83 milliárd eurós volument prognosztizáltak.

Amióta az Alcatel 2006-ban megvette a Lucentet, 8,5 milliárd eurós veszteséget szedett össze. A vállalat decemberben hirdette meg költségcsökkentő intézkedéseit: két év alatt 2 milliárd euróval kurtítják meg a kiadásokat, aminek hatására az összeolvadás óta 17,5 ezer munkavállalójuktól váltak meg – a legfőbb céljuk, hogy 2010-re újra nyereséges legyen a társaság.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés