Connect with us

technokrata

Mégis gyárt notebookot az Albacomp

Dotkom

Mégis gyárt notebookot az Albacomp

Az Albacomp továbbra is gyárt notebookokat – közölte a cég. Csak az összeszerelést telepítették át a távol-keletre, a fejlesztés, az alkatrészek gyártása, a csomagolás itthon zajlik a jövőben is.

A napokban megjelent hírek kiegészítéseként az Albacomp fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy nem áll le a notebook gyártással, hanem a gyártás súlypontja, hasonlóan a nagy multi cégekhez, eltolódott az alkatrész szintű szerelésről a kész modulok felhasználása felé – közölte a társaság.

Az Albacomp eddig is saját maga fejlesztette Albacomp márkájú notebookjait, asztali számítógépeit és szervereit, melyen a jövőben sem szeretne változtatni – mondta Dr. Balázs Zoltán, az Albacomp igazgatóságának elnöke. Egy 8 fős terméktámogatói csoport felel a számítógépek fejlesztéséért és ők tartják a kapcsolatot a gyártókkal is. Egy új Albacomp márkájú termék piacra kerülése előtt az Albacompban végzik a gépek tesztelését, melynek során ellenőrzik a vonatkozó szabványoknak való megfelelőséget, elvégzik az operációs rendszer telepítéséhez szükséges teszteléseket és aztán tartós használati tesztnek vetik alá a számítógépeket. Az eddigi gyakorlatban annyi változás történt, hogy a tesztek elvégzése után az alapegységek összeszerelése nem a székesfehérvári üzemben, hanem a távol-keleti alkatrész gyártónál történik. A kész számítógépeket ugyanúgy Székesfehérváron vetik alá a minimum 4 órás tartós tesztelésnek és csak ezután történik a gépek csomagolása és kiszállítása a megrendelőkhöz.

Az Albacomp terméktámogatói most is dolgoznak több, saját fejlesztésű netbook-on, amelyek között általános iskolai használatra szánt modell is található.

Másik újítás a cégnél a PC-k projekt szemléletű gyártása. Ez azt jelenti, hogy a brandek üzleti modelljéhez hasonlóan innentől az Albacompban is a megrendelés kézhezvétele után kezdődik el az összeszerelés, csökkentve ezzel a tárolási költségeket. Az átszervezés által növekszik a gyártás kapacitása is, kisebb projekteknél akár 1-2 nap alatt, nagyobb projekteknél pedig 1 héten belül tudják szállítani a megrendelt számítógépeket. A szerverek konfigurálása a továbbiakban is Székesfehérváron történik. A rendszerintegráció erőforrásainak igénybe vételével teljesen konfigurált szervereket tudnak szállítani.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu