Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális tévé: lassan teljes lesz a kép

Dotkom

Digitális tévé: lassan teljes lesz a kép

A Magyar Televízió (MTV) is csatlakozik az Antenna Hungária (AH) Zrt. digitális platformjához.

A köztévénél a Napi Online-t úgy tájékoztatták, hogy az MTV „hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás” eredményeként kötött megállapodást a műsorszóró céggel. A megállapodás az AH és a Nemzeti Hírközlési Hatóság által megkötött hatósági szerződés alapján jött létre, a közbeszerzési eljárás lefolytatására pedig a hatályos médiatörvény kötelezte az MTV-t.

A szerződés értéke alapján a megállapodáshoz szükség volt a közszolgálati televízió kuratóriumi elnökségének jóváhagyására is. Az MTV Zrt. közleménye szerint az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft-vel a közbeszerzési törvény által megszabott határidőn belül megkötik a szerződést, amelynek értelmében az m1 és az m2 műsora is nagy felbontásban, előfizetési díj nélkül lesz elérhető a MinDig TV kínálatában.

Az MTV-vel való szerződéskötés után az AH digitális platformján már fogható lesz valamennyi, ingyenesen eddig csak szobaantennával elérhető televízióadás. Mint ismert, a műsorszóró májusban már megállapodott mindkét országos kereskedelmi tévécsatornával, az RTL Klubbal és a Tv2-vel is. A Duna TV hd és a Duna II Autonómia sd felbontású adása tavaly december óta érhető el a MinDig TV felhasználói számára.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés