Connect with us

Hirdetés

technokrata

Blokkolószoftverrel előretelepített PC-k

Dotkom

Blokkolószoftverrel előretelepített PC-k

Vajon melyik országban „bíznak” ennyire a felhasználókban?

Aki Kínát tippelte, nyert. A rizs hazájában ugyanis nemrég napvilágot látott, hogy a kommunista vezetés kevesebb mint egy hónap múlva újabb korlátozó rendelkezést akar bevezetni. Az intézkedés nyomán tovább erősödhet a kínai Nagy Tűzfal jelentősége, vagyis még szigorúbban korlátozhatják a felhasználók internetezési szokásait.

A The Wall Street Journal értesülései szerint július 1-étől minden, Kínában forgalomba hozott PC-re előre telepíteni kell a „Green Dam-Youth Escort” névre hallgató szoftvert. Ennek célja, hogy szűrje az internetezést, és a „nem kívánt” tartalommal bíró website-okat ne engedje megjeleníteni. Hivatalosan természetesen sokkal finomabban fogalmaz a rezsim: célként egy „zöld, egészséges és harmonikus internet környezet létrehozását” jelölték meg, ami „megakadályozza az Internetről érkező ártalmas tartalmakat abban, hogy befolyásolják és megmérgezzék a fiatalokat”.

Amint az ismert, az országban jelenleg központilag végeznek ilyen ellenőrzést, és igyekeznek elérhetetlenné tenni az olyan nagy, külföldi oldalakat, amelyek cenzúra nélkül számolnak be például a tienanmen téri eseményekről. Ez a központi ellenőrzés azonban kijátszható – de nem akkor, ha minden egyes számítógépen külön alkalmazás figyel a blokkolásra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés