Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legveszélyesebb szava

Dotkom

A világ legveszélyesebb szava

Avagy mit NE írjunk be a keresőbe.

Nemrég érdekes bejelentést tett közzé a McAfee: az IT-biztonságban érdekelt vállalat közölte, melyik szónak Weben keresztüli keresése jelenti az egyik legnagyobb kockázatot. Olyan fogalmak közé verekedte be magát, mint az ingyenes tárgyak és a munkakeresés – ezek napjainkban az ártó szándékú internetezők által a legtöbbet felhasznált kifejezések között vannak. És hogy ne húzzuk tovább az időt, eláruljuk, mi lett a nr. 1. – ez a „screensaver” (képernyőkímélő).

Jeff Green, a McAfee termékfejlesztési részlegének vezető alelnöke szerint a hackerek direkt úgy hoznak létre website-okat, hogy azokra olyan kulcsszavakkal vezetik oda a gyanútlan webezőket, amiket egyébként keresésnél viszonylag gyakran használnak. Ezeken a weblapokon aztán ártalmas szoftverekkel találja magát szembe az internetező – akinek, ha nincs a számítógépén egy karbantartott antivírus alkalmazás, és nincsenek a legfrissebb patch-ek feltelepítve, esélytelen kivédeni a rá váró veszélyeket.

Megvizsgálva a leginkább alkalmazott szavakat, kiderült, hogy a „screensaver” a legveszélyesebb – erre a szóra keresve a találatként kapott weboldalak 59,1 százaléka (!) fertőzött. A következő kifejezés a listán a McAfee felmérése szerint a „lyrics” (dalszöveg) volt. Megállapítható tehát, hogy a Viagra korántsem vált a webes fenyegetések szinonimájává (persze azért csak óvatosan keressünk szexuális ajzószert az Interneten).

És még egy érdekesség: a „free” (ingyenes) szóra kapott oldalak 20 százaléka (vagyis átlagosan ötből egy) tartalmaz malware-t.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés