Connect with us

Hirdetés

technokrata

A tőzsdén landolhat a Facebook

Dotkom

A tőzsdén landolhat a Facebook

A világ legnagyobb közösségi oldala nem szenved tőkehiányban a vezérigazgató szerint, idén 70 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak, felhasználóik száma augusztus óta a duplájára nőtt.

A 25 éves vezérigazgató Mark Zuckerberg reméli, hogy néhány éven belül tőzsdére vihetik a világ legnagyobb közösségi oldalát működtető céget, azonban ezt a lépést nem fogják elsietni, azt azonban külön kiemelte, hogy a cégnek a híresztelésekkel ellentétben nincs azonnali tőkeigénye. Mindig nyitott vagyok az új partnerek bevonására és befektetésekre, de a Facebook önállóan is el tudja érni üzleti céljait, a jelenleg is meglévő stabil pénzügyi alapokra építve – mondta Zuckerberg a Reutersnek azokra a korábbi hírekre reagálva, amelyek a vállalat tőkehiányáról szóltak. Ha nagyon jó ajánlat érkezik, meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeket, de csak annak érdekében, hogy a jövőbeni fejlesztésekre tartalékokat képezzünk – tette hozzá. Sok cég számára a tőzsdére menetel végcélként jelenik meg, nekünk azonban csak egy esemény lesz azon az úton, ami valódi célunkhoz vezet – fogalmazott a fiatal cégvezér.

A Facebooknak jelenleg több mint 200 millió aktív felhasználója van, kétszer annyi, mint tavaly augusztusban, a 15 milliárd feltöltött fényképpel pedig az egyik legnagyobb fotómegosztóvá is vált. 2007-ben a Microsoft 240 millió dollárral szállt be az oldalba, ezzel 1,6 százalékos részesedést szerezve – a cég összértéke ekkor 15 milliárd dollárra növekedett.

Továbbra is a reklámbevételek jelentik majd a legfőbb forrást a cég számára, idén 70 százalékkal kívánják növelni árbevételüket, jövőre pedig pozitív cash flow-t terveznek. Az idei évre várt nyereségről azonban nem nyilatkozott Zuckerberg. A Facebook a legnagyobb reklámozók több mint 70 százalékával működik együtt az USÁ-ban, de gyors növekedés indult nemzetközi kapcsolataiban is, sőt, elképzelhető, hogy egy saját online hirdetési rendszert is kifejlesztenek majd a jövőben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés