Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem változtat tervein a Magyar Telekom

Dotkom

Nem változtat tervein a Magyar Telekom

A vártnak megfelelő eredményt hozott a Magyar Telekom, a menedzsment tartja profitcélját.

Dícséretesen lehetett vezetve az elemzők keze a Magyar Telekom részéről, amikor előrejelzéseket készítettek a cég első negyedéves profitjára, az eredmények ugyanis szinte hajszálra megegyeznek a piac által várttal. A csoport bevételei 2 százalékkal csökkentek, az adózás előtti eredmény 9,5 százalékkal lett alacsonyabb.

Az EBITDA 6,2 százalékkal csökkent és 64,2 milliárd forint lett. A bevételeken belül a várakozásokhoz hűen jelentősen csökkentek a vezetékes bevételek (mínusz 5 százalék), s ezt már a mobil bevételek sem tudták ellensúlyozni (mínusz 0,9 százalék). Nőttek viszont az adatbevételek és a TV bevételek.

A gyorsjelentés .pdf formátumban innen letölthetőA jelentés legfontosabb eleme, hogy az abban kiadott nyilatkozat nem változtat az eddigi üzleti célokon. Christopher Mattheisen vezérigazgató elmondása szerint a társaság számára továbbra is cél az mindössze 1 százalékos árbevétel csökkenés, s az EBITDA 1-2 százalékos zsugorodása. Az első negyedéves számok alapján ez még tarthatónak is tűnik, úgyhigy ha bárki is emiatt most komolyan aggódott, az most megnyugodhat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés