Connect with us

technokrata

Pendrive, hardveres titkosítással

Dotkom

Pendrive, hardveres titkosítással

Lopásbiztos adathordozás az új Kingston DT Lockerrel.

„Szinte mindenki, aki USB-eszközt használ, legalább egyszer veszítette már el pendrive-ját. A felmérések ennek ellenére mégis azt mutatják, hogy nagyon kevesen használnak USB-titkosítást, és ezzel komoly veszélynek teszik ki bizalmas adataikat és információikat.” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere – „Legyen szó otthoni vagy akár céges számítógépről, az első fontos lépés adataink védelme érdekében a titkosított USB-meghajtók használta.”

A Kingston új DataTraveler Locker USB-meghajtója hardveralapú, 256 bites AES-titkosítást (Advanced Encryption Standard) használ. „A fejlett 256 bites AES-titkosítás feltörése több mint 100 trillió évébe telne egy hackernek, ráadásul az USB-meghajtó tíz sikertelen bejelentkezési kísérlet után automatikusan blokkol, így a felhasználó már csak a Format funkciót érheti el, tehát az adatok semmiképpen nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe” – tette hozzá Kaszál Norbert.

Memóriája egy nyilvános és egy titkosított zónára oszlik, ez utóbbiban, még a meghajtó elvesztése vagy ellopása esetén is idegenek számára hozzáférhetetlen marad a rajta tárolt információ. Tekintve, hogy nincsen szükség alkalmazások telepítésére vagy rendszergazdai jogosultságokra, a DataTraveler Locker bármilyen környezetbe gyorsan beilleszthető, és azonnal használható.

A Kingston új DataTraveler Locker USB-meghajtói 4, 8 és 16 GB-os kivitelben kaphatók. A Kingston meghajtókhoz öt éves garancia és 24 órás technikai támogatás jár.

Műszaki adatok
– Tárolókapacitás: 4 GB/8 GB/16 GB
– Méret: 65,4x18x10 mm
– Hőmérséklet működés közben: 0-60 oC
– Tárolási hőmérséklet: -20-85 oC
– Kompatibilis operációs rendszerek: Windows Vista (a Windows ReadyBoost nem támogatott), Windows XP (SP1, SP2), Windows 2000 (SP4), Mac OS X v.10.3.x és újabb, Linux v.2.6.x és újabbSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin