Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zajlik a Magyar Telekom közgyűlése – szavaznak az osztalékról

Dotkom

Zajlik a Magyar Telekom közgyűlése – szavaznak az osztalékról

Kis híján hétszáz millió darab részvény, az alaptőke 67,19 százalékának tulajdonosa képviseltette magát a Magyar Telekom mai közgyulésén.

A találkozó szokatlan kisrészvényesi észrevételekkel kezdődött: az egyik tulajdonos azt nehezményezte, hogy a tavalyi közgyűlés hangfelvételét kazettára rögzítették, ami nem méltó egy piacvezető távközlési társasághoz. Egy másik részvényes – a Telekom volt akvizíciós projektmenedzsere – pedig az egy évvel ezelőtti jegyzőkönyvvezetés pontatlanságait kifogásolta. Az idén szerencsére szinte kizárt dolog, hogy probléma legyen a jegyzőkönyvvezetéssel, a közgyűlésrol ugyanis a cég mellett két részvényes is felvételt készít. A tulajdonosok az igazgatóság beszámolója és az éves beszámolók után döntenek majd a tőzsdézoket leginkább érdeklő, 74 forintos osztalékjavaslatról. Az osztalék kifizetése alig egy hónap múlva, május 7-én kezdődhet.

Az MTI-Eco korábbi beszámolója szerint lemondott Jutta Burke, a Magyar Telekom felügyelő bizottságának tagja, Michael Günther, Lothar A. Harings és Gregor Stücheli igazgatósági tagok, valamint még tegnap Vermes Péter fb-tag. Az új tisztségviselők kinevezéséről várhatóan ma dönt az éves rendes közgyűlés.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés