Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus hiba az Adobe Acrobatban és a Readerben

Dotkom

Kritikus hiba az Adobe Acrobatban és a Readerben

Letölthetők az új, biztonsági hibától mentes 9.1-es változatok.

Tegnap jelentette be az Adobe Systems, hogy kritikus sebezhetőséget javít frissítésük, ami az Adobe Reader 9 és Acrobat 9 szoftverekhez készült. Már csak azért is égető szükség volt erre, mert immáron két hónapja keringett az Interneten a sérülékenység kihasználásának mikéntje – általa a támadók képessé válhattak az egész rendszer felett átvenni az ellenőrzést. Erről azonban csak két héttel ezelőtt kaptak hivatalos tájékoztatást az érintettek, amiért az IT-biztonsággal foglalkozó szakértők egy része szemére is vetette a vállalatnak, hogy nem fordított elég figyelmet a felhasználók tájékoztatására.

A puffertúlcsordulásos hibát a US-CERT keddi bejelentése szerint új módokon is megpróbálják kiaknázni a cyberbűnözők. Ezúttal a PDF állományokat indexelő Windows Indexing Service-en és a Windows Explorer Shell Extensionön kersztül kísérleteznek a bejutással. Komoly problémát okoz, hogy ezeken a felületeken keresztül alig vagy egyáltalán nincsen szükség felhasználói beavatkozásra ahhoz, hogy a támadó átvehesse a rendszer felett az ellenőrzést.

A javítást magába foglaló 9.1-es PDF-olvasó programok letölthetők gyors Download szerverünkről is. Egyelőre csak a Windows-os és a Mac-es változat kapott frissítést, a unixos verzió a tervek szerint március vége előtt válik ettől a hibától mentessé. A régebbi, 7-es és 8-as Acrobat és Adobe Readerek pedig egy hét múlva kapják meg a szükséges update-et.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés