Connect with us
Hirdetés

technokrata

Tovább duzzadt az Alcatel vesztesége

Dotkom

Tovább duzzadt az Alcatel vesztesége

A francia-amerikai Alcatel-Lucent szerdán 1,321 milliárd eurós veszteséget jelentett adó után a tavalyi utolsó negyedévről kisebbségi részesedések nélkül, jóval nagyobbat az egy évvel korábbi, 48 milliós hiánynál.

Az európai részében a földrész második számú távközlésiberendezés-szállítójának negyedik negyedéves eredményét a piac általános gyengeségén kívül megviselte a korosodó termékskála arculatérték-leírása is – írta az MTI-Eco. A bevétel, 4,954 milliárd euró, 5,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi 5,234 milliárdtól. Ezzel egész évben az adó utáni veszteség 1,597 milliárd euróra nőtt a 2007-es, 443 milliós hiányról, a bevétel 4,5 százalékkal 16,984 milliárd euróra apadt 17,792 milliárdról.

A piaci lejtmenet miatt a csoport decemberben újabb takarékossági intézkedéseket jelentett be: ez év végéig 750 millió eurót akarnak megtakarítani, ennek egyharmad részét a közvetlen termelési költségekből, kétharmadát a kutatás-fejlesztésből, az értékesítés és az adminisztráció költségéből. A megvalósítás érdekében körülbelül ezerrel csökkentik a vezetői létszámot és ötezerrel a bérmunkában foglalkoztatottak számát. Ily módon remélik, hogy idén legalább nullszaldót lehet elérni az üzemi mérlegben.

Az Alcatel-Lucent előrejelzése szerint a távközlési berendezések piaca idén 8-12 százalékkal szűkül változatlan valutaárfolyamokon számolva, de a cég megőrizheti piaci részarányát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad
flexcom
samsung

SmartPhone

Kezd lejjebb menni a hajlítható mobilok ára

2021. július 31. szombat
privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu