Connect with us

Hirdetés

technokrata

Betiltják a plazmatévéket? Itt a cáfolat

Dotkom

Betiltják a plazmatévéket? Itt a cáfolat

Az európai szakszövetség szerint téves volt a Daily Telegraph értesülése.

Tévesek azok a sajtóban megjelent állítások, amelyek szerint az Európai Unió – a tetemes energiafelhasználás miatt – betiltaná egyes plazma televíziók gyártását – idézte az Európai Digitális Technológiaipari Szövetség (EICTA) közleményét az MTI. A brit Daily Telegraph múlt héten, az információforrás megnevezése nélkül számolt be arról, hogy a plazma tévé technológiát betilthatják az európai piacon energiahatékonysági okok miatt.

Az EICTA közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy egy vonatkozó európai uniós direktíva szerint nem lehet betiltani a termékeket, mivel az ilyen technológiát használó készülékek megfelelnek az energiahatékonysági követelményeknek. Ezenkívül az EU alapelveinek és versenyt szabályozó iránymutatásainkak is ellentmondana a technológiákon alapuló megkülönböztetés.

Az Európai Unió és tagállamai jelenleg is dolgoznak azokon az új szabályokon, amelyek biztosítanák a televíziókészülékek továbbfejlesztett energiahatékonyságát. A tervek szerint minden gyártót köteleznek majd arra, hogy megfeleljen az új minimum energiahatékonysági előírásoknak. A gyártók ugyanis csak így gyárthatnak, importálhatnak és értékesíthetnek tévékészülékeket az európai piacon – áll az EICTA közleményében. A szabályozás várhatóan 2009 második felében teszik közzé, és egy egyéves átmeneti időszak után, 2010 második felére a termékeknek meg kell felelniük az előírásoknak.

Az EICTA-t 1999-ben alapították, és nagy és kis vállalatokat képvisel az infokommunikációs technológia és szórakoztató elektronikai ipar szektoraiból. A szervezet 28 európai országból származó 61 nagyobb multinacionális vállalatból és 39 nemzeti egyesületetből áll. Az EICTA-nak magyar nemzeti egyesülete is van: az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés