Connect with us

Hirdetés

technokrata

MT: optikai hálózat közel ötezer lakásban

Dotkom

MT: optikai hálózat közel ötezer lakásban

A Magyar Telekom (MT) a 2008.

szeptember 23-án bejelentett új generációs hozzáférési stratégiájának keretében folytatja az új generációs optikai és kábelhálózatának kiépítését – jelentette be a társaság. A jelenleg mintegy ötezer háztartásban elérhető optikai hálózattal a vállalat új márkája, a T-Home többek között extra gyors szélessávú hozzáférést és akár hd-tartalmakkal is rendelkező iptv-szolgáltatást biztosít ügyfeleinek.

A cég tervei szerint öt év múlva, 2013 végére a tervezett hálózatfejlesztések eredményeképpen összesen körülbelül 1,2 millió háztartásban lesz elérhető az új generációs hozzáférési hálózat. A T-Home optikai hálózata a rendszeresen internetező, több számítógépet használó és a nagy sebesség mellett jelentős adatforgalmat bonyolító ügyfelek számára jelent megoldást.

A MT az optikai hálózat kiépítése során elsősorban az FTTH G-PON (Gigabyte Passive Optical Network, gigabites passzív optikai hálózat) technológiát használja, de eseti alapon egyéb technológiák alkalmazására is sor kerülhet. A G-PON technológia egy pontból több fogyasztó lakóhelyéig viszi el az optikai szálat, az egyetlen optikai szálon pedig áramellátást nem igénylő (passzív) eszközök osztják meg a sávszélességet, így ez a technológia költséghatékony megoldásnak tekinthető – olvasható a távközlési vállalat közleményében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés