Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora

Dotkom

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora

Magyarországon is bemutatták a sajtó számára a 3M új mikroprojektorát. Az alig tenyérnyi, mobiltelefon méretű 3M MPro110 Mikroprojektor műszaki áttörést jelent a vizuáltechnikában, hiszen a parányi kivetítő a személyes prezentációkhoz és a digitális tartalmak közös megtekintéséhez nyújt egyszerű és valóban mobil lehetőséget.

Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor egy társaságban előkerülnek a mobiltelefonok, és családi, utazási vagy házi kedvencekről készült fotóikat, avagy egy-egy utcán elkapott pillanatot osztanak meg egymással a jelenlévők. Az egyetlen gond, hogy a mobilok kijelzője sem méretben, sem felbontásban nem alkalmas az élmény közös megtekintésére, fotók és filmek élvezhető megjelenítésére. Az aprócska projektorral azonban akár egy kétszemélyes megbeszélésen is professzionális prezentáció tartható.

A 3M a terméket a hordozható eszközökhöz tervezte, csatlakoztatható médialejátszókhoz, ultra mobil pc-khez, laptopokhoz vagy fényképezőgépekhez. Apró méretének és akkumulátoros üzemmódjának köszönhetően a használatához nincs szükség különösebb előkészületre, hálózati áramra. Legyen szó sokat utazó üzletemberek bemutatójáról, baráti összejövetelről, a készülék akkumulátoráról bármikor megtartható egy egyórás vetítés. A gyárilag mellékelt lítium-ion akkumulátor töltője egyben hálózati adapterként is funkcionál. A teljesen hangtalan működésű, 152 grammos projektor mindössze 115 mm hosszú, 50 mm széles és 22 mm vastag, mégis akár 1,2 méteres átlójú mozgó- vagy állóképet is képes létrehozni. A mikroprojektor nemcsak laptopokkal, hanem mindennel kompatibilis, ami rendelkezik kompozit videokimenettel és a mobilinformatikában adathordozóként szóba jöhet.

A ledes fényforrásnak köszönhetően nincs szükség külön hűtőventilátorra, ami a fogyasztást tovább csökkenti. Mindemellett bekapcsoláskor gyakorlatilag azonnal üzemkész. Izzócserét szintén nem igényel, hiszen a beépített világítótestek várható élettartama eléri a 20 ezer órát, ami még napi 5 óra használat mellett is 10 évnél hosszabb szervizmentességet jelent.

A parányi eszköz natív felbontása 640×480 pixel, de képes megjeleníteni az ennél nagyobb SVGA, XGA és WXGA felbontású képeket is. A készülék PAL és NTSC videoformátumokat kezel, képaránya 4:3. A maximálisan vetíthető 1,2 méteres kép is a projektorok szokásos élességét adja. Amennyiben szükség van rá, a projektort a beépített menettel standard kameraállványhoz is csatlakoztathatjuk. A készülék fogyasztói ára 100 ezer forint alatt lesz – olvasható a gyártó közleményében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés