Connect with us

technokrata

Rendszerfile-t törlő antivírus szoftver: az AVG hivatalos reakciója

Dotkom

Rendszerfile-t törlő antivírus szoftver: az AVG hivatalos reakciója

Sajtónyilatkozat a Frissítéssel kapcsolatos probléma tekintetében.

Közlemény
Az AVG aktívan dolgozik azon, hogy orvosolja azokat a problémákat, amelyeket néhány felhasználó tapasztalt a közelmúltban az AVG 7.5 és AVG 8.0 kereskedelmi és ingyenes termékei frissítéseinek telepítése után. Számos felhasználó, akik a Windows XP meghatározott nyelvi és program verzióját használták, tévedésből egy olyan figyelmeztető üzenetet kaptak, mely szerint rendszerük user32.dll állománya trójai programmal fertőzött, és az AVG felajánlotta ennek a Windows XP működéséhez elengedhetetlenül szükséges fájl törlésének lehetőségét. A probléma kizárólag az user32.dll régi, 5.1.2600.3099 verzióját tartalmazó holland, francia, olasz, portugál és spanyol nyelvű Windows XP esetén jelentkezik.

Más nyelvi verziókat, tehát a Magyarországon leggyakrabban használt magyar, illetve angol nyelvű, valamint nyelvi verziótól függetlenül a rendszeresen frissített Windows XP rendszereket a jelenség nem érinti. Az user32.dll jelenlegi legfrissebb verziója 5.1.2600.5512, amely 2008. május óta tölthető le a windowsupdate szolgáltatáson keresztül.

A helyes változat

Azokon, akik szembesültek a problémával, az AVG lépésekkel segít:
• Azonnali, módosított frissítőcsomaggal
• Információs oldal létrehozása a probléma megoldását leíró lépésekkel.

A következő címekről ugyancsak letölthetők megfelelő javítócsomagok:
1. http://www.avg.com/support/HotTopics1574 FalsePositiveuser32.dll
2. http://www.avg.com/support/HotTopics1574 FalsePositiveuser32.dll – fix tool

Akik a problémát nem tudják önerőből megoldani, azokat kérjük, hogy forduljanak egy AVG viszonteladóhoz vagy gyakorlott számítógép használó ismerősükhöz.

A javítócsomag futtatása után az AVG frissítését elindítva a probléma teljesen elhárul.

Az AVG ezúton is elnézést kéri azon ügyfeleinek, akiknek akartán kívül kellemetlenséget okozott az említett frissítés. Folyamatosan dolgozunk, hogy elhárítsuk az esetleges problémákat és megvédjük ügyfeleink számítógépeit a minden támadástól még mielőtt azok általuk érzékelhetővé válna.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin