Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ad-Aware 2008 – ingyenes védelem a kémprogramoktól

Dotkom

Ad-Aware 2008 – ingyenes védelem a kémprogramoktól

Védelem a nem kívánt reklámok, spyware-ek ellen – már letölthető a legújabb változat.

Az Ad-Aware (letöltés itt) már évek óta ismert és közkedvelt kémprogramirtó alkalmazás – a Lavasoft által fejlesztett alkalmazás a kémprogramok észlelésére, eltávolítására használható, de ellátták rezidens komponenssel is, mellyel már a beépülés is megakadályozható.

A 2008-as változat továbbfejlesztett valós idejű védelmet kínál spyware-ek, vírusok, férgek, trójai programok és más fenyegetések ellen – összesen már több mint 1,2 millió cyberfenyegetéssel szemben rendelkezik adatmintával. Fejlesztésre került a rootkit-eltávolító rendszer is, illetve az optimalizációknak köszönhetően csökkent a szoftver erőforrásigénye. Többfelhasználós felülettel rendelkezik, és természetesen teljesen kompatibilis a Windows Vista 32 és 64 bites változataival.

Az Ad-Aware 2008 átnézi a memóriát, a rendszerleíró adatbázist (Registry), a hosts állományokat. Ez utóbbiakat azért kell rendszeres időközönként megvizsgálni, mert egy-egy malware átirányíthatja a DNS-bejegyzést, és hiába gépeljük be például a www.microsoft.com webcímet, ha az ahhoz rendelt IP-cím máshova (vélhetően egy rosszindulatú kódot tartalmazó weboldalra) mutat. Természetesen képes a teljes merevlemez átböngészésére, az eltávolítható és az optikai meghajtókban levő adathordozók vizsgálatára is. A következő digitális kártevőket ismeri: adatbányász, reklámozó paraziták, scumware, billentyűzet-leütést figyelő programok (keylogger), trójaiak, betárcsázók (dialers), böngésző eltérítő kódok (browser hijackers) illetve a nyomkövető programok, cookie-k ellen is fel tud lépni.

Az ingyenes, 7.1.0.11-es kiadás letölthető gyors Download adatbázisunkból.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés