Connect with us

technokrata

Japán lett a “főgonosz”

Dotkom

Japán lett a “főgonosz”

Az Akamai Technologies “Az internet helyzete” című, 2008 második negyedévére vonatkozó elemzése szerint a vizsgált időszakban Japán volt felelős az interneten indított összes támadások forgalmának 30 százalékáért, miközben az Egyesült Államok visszaszorult a második, Kína pedig a harmadik helyre – íja a VirusBuster hírlevele a Net-Securityre hivatkozva.

Az Akamai a kiindulási pont mellett a támadott pontokat is monitorozta. A célpontok 30 százaléka Japánban, 21 százaléka az USA-ban volt, és csak jóval leszakadva következett Kína 8, majd Németország 5,5 százalékkal.

Az Akamai szakértői nem igazán értik, mi lehet az oka a japán támadó forgalom hirtelen növekedésének, hiszen az első negyedévben még csak 3,6 százalék volt a szigetország részesedése. Az elemzés szerint a nagyarányú internetpenetráció – Japán a világon a harmadik helyen áll a szélessávú internetkapcsolatok elterjedtségét tekintve – önmagában még nem magyarázza az ugrásszerű változást.

A beszámoló érdekes képet fest a támadások más jellemzőiről is. Kiderült, hogy még mindig aktívan támadnak régebbi sebezhetőségeket. Ez arra utal, hogy a sérülékenységek többségét még nem javították ki. Továbbra is vígan rombolnak – különösen Japánban, az USA-ban és Kínában – a Slammer, a Sapphire és a Sasser férgek.

A jelentés kitér a leggyakrabban támadott portokra is: a Microsoft-DS rendszerszolgáltatás 445-ös portját az esetek 26,5 százalékában vették célba. Ezt követi a Microsoft-RPC 135-ös portja 26,5, illetve a NetBIOS 139-es portja 11,5 százalékkal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin