Connect with us
Hirdetés

technokrata

Japán lett a “főgonosz”

Dotkom

Japán lett a “főgonosz”

Az Akamai Technologies “Az internet helyzete” című, 2008 második negyedévére vonatkozó elemzése szerint a vizsgált időszakban Japán volt felelős az interneten indított összes támadások forgalmának 30 százalékáért, miközben az Egyesült Államok visszaszorult a második, Kína pedig a harmadik helyre – íja a VirusBuster hírlevele a Net-Securityre hivatkozva.

Az Akamai a kiindulási pont mellett a támadott pontokat is monitorozta. A célpontok 30 százaléka Japánban, 21 százaléka az USA-ban volt, és csak jóval leszakadva következett Kína 8, majd Németország 5,5 százalékkal.

Az Akamai szakértői nem igazán értik, mi lehet az oka a japán támadó forgalom hirtelen növekedésének, hiszen az első negyedévben még csak 3,6 százalék volt a szigetország részesedése. Az elemzés szerint a nagyarányú internetpenetráció – Japán a világon a harmadik helyen áll a szélessávú internetkapcsolatok elterjedtségét tekintve – önmagában még nem magyarázza az ugrásszerű változást.

A beszámoló érdekes képet fest a támadások más jellemzőiről is. Kiderült, hogy még mindig aktívan támadnak régebbi sebezhetőségeket. Ez arra utal, hogy a sérülékenységek többségét még nem javították ki. Továbbra is vígan rombolnak – különösen Japánban, az USA-ban és Kínában – a Slammer, a Sapphire és a Sasser férgek.

A jelentés kitér a leggyakrabban támadott portokra is: a Microsoft-DS rendszerszolgáltatás 445-ös portját az esetek 26,5 százalékában vették célba. Ezt követi a Microsoft-RPC 135-ös portja 26,5, illetve a NetBIOS 139-es portja 11,5 százalékkal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu