Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dacol a válsággal a Microsoft

Dotkom

Dacol a válsággal a Microsoft

Fittyet hányva a kedvezőtlen üzleti környezetre, a várakozásoknál jobb negyedéves forgalomról és profitról adott számot a Microsoft Corp.

, a világ legnagyobb szoftverfejlesztője. A nettó nyereség közel 2 százalékkal, 4,37 milliárd dollárra – részvényenként 48 centre – emelkedett a társaság üzleti évének szeptember 30-án zárult első negyedében, az árbevétel pedig 9 százalékkal, 15,06 milliárd dollárra nőtt. Az elemzők 47 centet és 14,78 milliárd dollárt vártak. Az IBM, a világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatója után a Microsoft a második technológiai vállalat, amely a gazdasági válság közepette jó eredményeket közöl, amit a cég vezetése azzal magyaráz, hogy a vállalatok költségcsökkentést várnak a Microsoft-szoftverek alkalmazásától. Ezt a vélekedést látszik alátámasztani, hogy a társaság ágazatai közül elsősorban a vállalatirányítási rendszereket, az online szolgáltatásokat, továbbá a szerverszoftvereket kínáló divízió teljesített jól. Ezzel szemben a szórakoztatóelektronikai eszközöket és programokat – köztük az xBox videojáték-konzolt, a pc-s játékokat és a Zune zenelejátszót – értékesítő ágazat viszonylag gyengén teljesített.

Csökkent a Windows operációs rendszerek értékesítése, mivel betörtek a piacra a kicsi netbookok, amelyek jelentős részén a Linux programja fut, és 24 százalékkal, 2,28 milliárd dollárra ugrottak a k+f kiadások, ami megdobta az üzemi költségeket. Ennek ellensúlyozására éves szinten 400-500 millió dollárral csökkentik a kiadásokat. A Microsoft kissé mérsékelte éves árbevétel- és profit-előrejelzését, mivel korábbi várakozásával szemben már nem számít arra, hogy a gazdaság 2009 első felében magához tér.

Bill Gates új vállalkozást alapítottÚj vállalkozásba kezdett Bill Gates, a Microsoft alapítója mindössze három hónappal azután, hogy kivonult a nagyvállalat mindennapi irányításából – tudósít a telegraph.co.uk. A bgC3 nevű, seattle-i székhelyű vállalkozás hivatalosan Gates üzleti és jótékonysági tevékenységének összehangolásával foglalkozik, belső források szerint azonban igazából Gates tudományos és technológiai kezdeményezéseinek hivatott szervezeti kereteket adni, agytrösztnek szánja a milliárdos. Ez Gates harmadik vállalkozása: neve – Bill Gates Company/Catalyst 3 – részben erre, részben az alapító innovációs ambícióira utal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés