Connect with us

Hirdetés

technokrata

A digikamerákkal vetekszik a Samsung új mobilja

Dotkom

A digikamerákkal vetekszik a Samsung új mobilja

Nyolc megapixeles kamerával szerelt mobiltelefon megjelenéséről adott hírt a Samsung.

A Samsung új mobillal lépett színre, mely elsődleges feladatai között a fényképezést tartja leginkább számon: a telefon nyolc megapixeles, autofókuszos kamerával rendelkezik – írta a HWSW.hu.

A Samsung bemutatta Pixon névre hallgató mobilját, mely leginkább a sokat fotózók számára lehet vonzó. A telefonba épített fényképező nyolc megapixeles képérzékelővel, arcfelismerő autofókusszal, mosolyidőzítéssel, valamint fix gyújtótávolságú lencsével rendelkezik, a sötétebb helyszíneken pedig LED vakuját villanthatja fel. A kamera mozgófilm-felvételi képességei is figyelemreméltóak, a VGA felbontáson túl 720×480 képpontot is képes harminc kép másodpercenkénti sebességgel rögzíteni. A Pixon ezen túlmenően ismeri a DivX és a H.264 kódolással tömörített felvételeket is.

A Pixon optikai zoommal nem rendelkezik, de alacsonyabb felbontást kiválasztva mégis nagyított képhez juthatunk, így az átlagos mobilok fényképezői által készített képek felbontásával megelégedve akár három-négyszeres nagyítást is kaphatunk. A Pixon nem a legkisebb mobilok egyike, kell a hely a 3,2 hüvelykes, 240×400 képpontos, érintésérzékeny kijelzőnek, mely alatt alig találunk valamit: ezek mindössze a hivásindításhoz és bontáshoz szükséges, valamint a menüt aktiváló gombok.

A mindössze 13,8 milliméter vastag telefon az adatkapcsolat terén is szépen domborít, a weboldalak, illetve a levelezés 7,2 Mb/s sebességgel történhet, a mobil HSDPA modulja erre képes. A fejlett, virtuális térhangzást is nyújtó Samsung Pixon M8800 sajnos GPS-vevőegységgel és Wi-Fi hálózati csatolóval nem rendelkezik, ennek ellenére ősz végétől sikerre számíthat, legfőképp az év végi hajrában. Árakkal kapcsolatban konkrétumokra még várnunk kell, a gyártó ezeket október elején közli.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés