Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NBC megtalálta a Szent Grált

Dotkom

Az NBC megtalálta a Szent Grált

Az NBC az olimpia közvetítéséhez ip-alapú video-infrastruktúrát, illetve videokódolási megoldást alkalmaz. Az NBC nézői nemcsak asztali és hordozható számítógépeken követhetik az eseményeket, hanem okostelefonon is.

Az NBC tévétársaság a pekingi olimpiai játékok közvetítéséhez egy internetprotokoll (ip) alapú video-infrastruktúrát, illetve videokódolási megoldásokat alkalmaz. A Cisco eljárása lehetővé teszi az NBC munkatársai számára, hogy a Pekingben felvett kép New Yorkban és Los Angelesben azonnal szerkeszthető, majd továbbítható legyen, mégpedig különböző képernyőtípusokra – televízióra, számítógépre és okostelefonra – egyaránt. A Cisco-technológián alapuló, transzkontinentális hálózat gigabájt méretű fájlok átvitelét teszi lehetővé Peking, New York, illetve Los Angeles között. A korábbi olimpiákon az NBC szerkesztői még videoszalagokat használtak a grafikák és feliratok megjelenítéséhez. Idén a társaság eddigi legnagyobb szabású médiavállalkozásának keretében az NBC a 17 napos eseménysorozatról mintegy 3600 órányi közvetítést ad. Videokönyvtár segítségével azonban lehetetlen volna elegendő kópiát készíteni a nyolc különböző hálózat, illetve az NBCOlympics.com webhely számára. A fájlalapú munkafolyamat alkalmazásával a televíziós hálózat kiválaszthatja a kívánt felvételeket és eljuttathatja azokat a társhálózatoknak akár még azelőtt, hogy az adott esemény befejeződött volna.”A Cisco hálózati megoldásával megtaláltuk a digitális videotechnika Szent Grálját. A felvételek kiválasztását elvégezhetjük kis felbontású fájlok segítségével, majd a fájlokból még felvétel közben kinyerhetjük a nagyfelbontású anyagot, ami óriási előrelépést jelent, mivel így pontosan betarthatjuk az olimpiai közvetítések szigorú időkereteit” – nyilatkozta Craig Lau, az NBC Olympics információtechnológiáért felelős alelnöke.

A pekingi olimpiai játékok NBC-közvetítésének nézői asztali és hordozható számítógépek segítségével 2200 órányi videoanyaghoz férhetnek majd hozzá, amit igény szerint játszhatnak le, valamint 3000 órányi kiemelt eseményt, visszajátszást, ráadást és eredményt nézhetnek meg. A videoanyagok és eredmények okostelefonon is megtekinthetők.

Közvetítés televízióra, számítógépre és okostelefonraAz olimpia eseményeit a T-Online digitális T-Home TV szolgáltatásának előfizetői az eddigieknél is kényelmesebben követhetik nyomon. Sok versenyszámra magyar idő szerint munkaidőben vagy éjjel kerül sor, ezért a Magyar Televízió olimpiai közvetítését és összefoglalóit a „Nézd újra” menüpontban másnap éjfélig újra meg lehet nézni. Az adásokat a szolgáltató központilag rögzíti, azaz a versenyek az előfizető otthoni saját felvételeitől függetlenül visszanézhetők. Akik feltétlen élőben szeretnének szurkolni kedvenc sportolóiknak, azok T-Home TV előfizetőként a www.t-hometv.hu internetes oldalon a Peking Interaktív menüpontban regisztrálva sms-ben és e-mailben is kérhetnek értesítést a közvetítések kezdetéről. Az sms-értesítés belföldi mobilszámra kérhető. Újdonság a szavazás funkció is, azaz a néző a versenyek közben a T-Home TV távirányítójával egyetlen gombnyomással megjelölheti, hogy kinek szurkol, és a szavazás aktuális állását is nyomon követheti. Aki a tévézés közben vagy a közvetítések közötti időszakban szeretne többet megtudni az olimpiáról, a Hírek rovatban folyamatosan frissülő szöveges hírek, elemző cikkek, képes beszámolók közül választhat, és megnézheti az éremtáblázat alakulását is. A T-Home TV új, az olimpiai közvetítésekhez kapcsolódó különleges funkciói külön díj nélkül érhetők el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés