Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó időzítéssel olcsóbban megvehető az LCD-tévé

Dotkom

Jó időzítéssel olcsóbban megvehető az LCD-tévé

Tovább csökkenhet az LCD-tévék ára, kérdés mikor és milyen ütemben.

A LCD-képernyőket gyártó vállalatok a túltermeléstől és a kereslethiánytól szenvednek. Az utóbbi oka érdekes módon a lapos tévék árának csökkenése. Sok fogyasztó ugyanis ezt látva kivár, mert nem akarja megtapasztalni azt az érzést, hogy néhány hónappal korábban vett készülékét ma már sokkal olcsóbban kapná meg.

Az LCD-tévék vásárlásának egyik legerősebb időszaka az augusztus közepétől szeptember végéig tartó hat hét, ám idén attól tartanak a gyártók és a kereskedők, hogy a vevők kevesebb új készüléket vesznek, mint várják. Az optimista előrejelzések jegyében a második negyedévben 117,9 millió nagy LCD-panel került piacra, ami a legnagyobb mennyiség, amit valaha egy negyedévben szállítottak a gyártók.

A világ két legnagyobb LCD-tévé-piacán, az USA-ban és Kínában csökkent a kereslet az elmúlt hónapokban. Az előbbin a lakosság vásárlóerejének visszaesése fékezi a vásárlást, az utóbbin az olimpia előtti keresleti csúcs csengett le előbb a vártnál. Mindez jó hír a fogyasztóknak, hiszen várhatóan tovább esik a termék ára. Persze arra is gondolni kell, hogy a gyártók csökkenteni akarják az LCD-k előállítását, ami megfékezheti az áresést. Ezért jól kell időzíteni a vásárlást.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés