Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bomlófélben a Fujitsu-Siemens házasság

Dotkom

Bomlófélben a Fujitsu-Siemens házasság

Európa legnagyobb elektronikai vállalata, a Siemens AG el akarja adni a Fujitsu-Siemens Computers Holding NV számítógépgyártóban meglévő 50 százalékos részesedését – értesült a Wall Street Journal (WSJ).

A kilencéves társaság másik 50 százalékát birtokló Fujitsu Ltd-nek elővásárlási joga van a német cég 1-1,5 milliárd euró értékűre becsült tulajdonrészére. A válás oka az lehet, hogy Peter Löscher, a Siemens vezérigazgatója, aki a megvesztegetési botrányok után tavaly vette át a társaság irányítását, elégedetlen a Fujitsu-Siemens teljesítményével. A lépés illene a német nagyvállalat három éve elkezdett racionalizálási programjába, amelynek keretében egyebek között 2005-ben eladta mobilkészülék-gyártó üzletágát a tajvani BenQ Corp.-nak, a napokban pedig értékesítette a drót nélküli telefonkészülékeket gyártó divízióját az Arques Industries AG-nek. Ezzel a lépéssel 160 éves jelenlét után elhagyta a távközlési ágazatot.

A Fujitsu-Siemens az IDC számítástechnikai piackutató cég szerint az asztali pc-k gyártásában a negyedik, a laptoppiacon pedig a hetedik legnagyobb szereplő az európai piacon, ahol olyan óriásokkal kell megküzdenie, mint az amerikai Hewlett-Packard és Dell. Szakértők szerint ha a Fujitsunak nem kell a Siemens részesedése – erre utal, hogy a vállalat elnöke, Nozoe Kuniaki nemrég azt mondta, hogy a mobilkészülék-gyártás ígéretesebb lehetőséget kínál a külföldi terjeszkedésre, mint a pc-k előállítása -, akkor a nagy komputergyártók közül kerülhet ki a vevő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés