Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ötmillió Sony LCD-tévé Szlovákiából

Dotkom

Ötmillió Sony LCD-tévé Szlovákiából

Az autógyártók mellett az elektrotechnikai ipar lesz a gazdaság motorja.

A japán Sony a nyugat-szlovákiai Nyitrán tovább bővíti síkképernyős tévéket gyártó üzemét, az új beruházással évi 3 millióról 5 millióra növeli kapacitását, amivel a japán világcég legnagyobb kapacitású telephelyévé válik – írta a pozsonyi Pravda. A 2008 áprilisától működő lcd-tévégyárra a társaság eddig 2,4 milliárd koronát (79,66 millió euró) fordított, ami az újabb alkatrészgyártó üzemével együtt 7,25 milliárd koronára (240,65 millió euró) emelkedik. A novemberben kezdődő nagyberuházás a későbbiekben 2670 új munkahelyet teremt.

A japán céget több beszállítója is követi, a Meiki Slovakia és a Ryoka szintén a nyitrai ipari parkba települ. Jelenleg a Sony 2500 főt foglalkoztat Nyitrán, ez a mutató két év múlva meghaladja a 6100-at. Kérdéses viszont, hogy sikerül-e időben feltölteni az állományt, mivel a nyugati országrész elektrotechnikai, közlekedési és általános gépgyártó cégei akut munkaerőhiánnyal küzdenek. “Az elektrotechnikai és autógyárakban azonnal el tudnék helyezni 900 főt” – idézi a lap Lubos Sirotát, a Trenkwalder munkaerő-közvetítő társaság vezetőjét.

A nyitrai Sony együttműködést tervez a szintén Nyugat-Szlovákiában működő galántai Samsunggal, a japán fél a képernyők egy részét a dél-koreai vállalat vadonatúj, a Nagyszombat közeli Voderadyn megépült gyárából kapja majd. Szlovákia vezető elektrotechnikai cége, az öt legnagyobb forgalmú társaság egyike a Samsung, amely eddig mintegy 15 milliárd koronát (500 millió euró) ruházott be az országban és közvetlenül 4200 főt foglalkoztat. Mint a Trend szlovák gazdasági hetilap már korábban megállapította, a közeljövőben az autógyártók mellett az elektrotechnikai társaságok fogják adni Szlovákia gazdaságának hajtóerejét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés