Connect with us

Hirdetés

technokrata

A halálos vágta sem elég

Dotkom

A halálos vágta sem elég

Nem tud elég gyorsan növekedni a Google nyeresége.

Nem volt elég a nettó nyereség 35 százalékos növekedése ahhoz, hogy a befektetők elégedettek legyenek a Google teljesítményével. Az 1,25 milliárd dollárra, részvényenként 3,92 dollárra bővülő második negyedéves profit a vezető beosztású dolgozók részvényopcióinak kifizetése nélkül 4,63 dollár lett volna, ám az elemzők 4,74-et vártak. Az elmaradást 8 százalékos árfolyamcsökkenéssel “jutalmazta” a piac.

Az árbevétel 39 százalékkal, 5,37 milliárd dollárra nőtt, illetve a Google hirdetési partnereinek járó díjak kifizetése után 3,9 milliárdra. Utóbbi 30 millióval több az elemzők becslésének átlagánál. Ugyanakkor a csökkenő kamatok miatt kevesebbet hoztak a cég konyhájára a bankban őrzött készpénze után járó kamatok.

A Google vezető közgazdásza, Hal Varian úgy véli, hogy a fogyasztók visszaeső vásárlóereje – az úgynevezett Wal-Mart hatás mintájára – kedvező lehet a társaságnak, ugyanis az olcsóbb internetes vásárlás felé terelheti a fogyasztókat. Más szóval a diszkontértékesítés a való és a virtuális életben is nagyobb súlyra tehet szert.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés