Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elképesztő kütyük laptoposoknak

Dotkom

Elképesztő kütyük laptoposoknak

Az NYT által bemutatott digitális eszközökből szemezgetünk.

A The New York Times legutóbbi összeállítása két olyan érdekes eszközt is bemutat, amely minden laptop-használónak jól jöhet, aki nem kizárólag azért vett notebookot, hogy még egy elektromos eszköz gyűjtse íróasztalán a port.

Akár Murphy-törvényt is meg lehetne fogalmazni a vezetéknélküli hálózatok elérésének lehetőségével kapcsolatban, az azonban biztos, hogy hosszas keresés elé is nézhet az, aki helyismeret nélkül próbál hálózati hozzáférésre bukkanni egy nagyváros utcáin. Az utcai hálózatvadászok dolgának megkönnyítése érdekében fejlesztette ki a StarTech legújabb eszközét, a WiFi-hálózatkeresőt. Az eszköz első látásra a fáziskeresővel ellátott csavarhúzók analógiájára készült, önmagában is tökéletesen működőképes, ám egyúttal vezetéknélküli hálózati adapterként is működő készülék egyetlen hibája pont az, hogy nem tanul praktikus elődje, a fáziskereső érdemeiből.

Mivel a notebookok többségét eleve ellátják vezetéknélküli hálózati adapterrel, üdvösebb volna, ha a hálózatkeresőt pendrive-ként, és nem adapterként lehetne használni, ám a tervezők szándéka így is becsülendő; a készülék megmutatja használójának az elérhető távolságban lévő vezetéknélküli hálózatokat, a sugárzás erősségét, sőt azt is, ha a hálózat adott esetben jelszóval védett.

A válogatásunkba bekerült másik eszköz, a Western Digital készüléke valójában egy hűséges és (majdnem) mindig rendelkezésre álló titkárnőhöz hasonlítható, aki – amennyiben nyilvántartásunk átlátható – az otthon hagyott iratokat is képes gombnyomásra előbányászni. A The New York Times által bemutatott fájl-kiszolgáló egy önálló adathordozó, amelyhez bárhonnan hozzáférhetünk, ha távozásunk előtt nem felejtettük el csatlakoztatni az otthoni hálózatunkhoz.

A szerver funkciókat is ellátó szerkezethez bármely webes böngészővel távolról hozzáférhetünk, így nem muszáj fontos adatainkat – vagy akár a kevésbé fontosakat – a laptopunkon “cipelnünk”, hiszen azokat otthonról bármikor előhívhatjuk. (Mindez persze csak akkor igaz, ha az otthoni internet-hozzáférésünket biztosító szolgáltató állandó IP-címet utalt ki nekünk, ellenkező esetben ugyanis meglehetősen nehéz dolgunk lesz, hogy a folyton változó telefonszámú titkárnőnket elcsípjük a vonal másik végén.)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés