Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft kirúgatná a Yahoo igazgatótanácsát

Dotkom

A Microsoft kirúgatná a Yahoo igazgatótanácsát

Kényszerhelyzetben a szoftveróriás.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója szakértők szerint hamarosan megpróbálhatja elbocsátani a cége által megvásárolni kívánt Yahoo igazgatótanácsát. Ballmer ugyanis a mai napig adott határidőt a Yahoo-nak, hogy elfogadják 44,6 milliárd dolláros ajánlatukat. Elemzők szerint a Microsoftnak égető szüksége van a Yahoo megszerzésére, hogy megtörje a Google dominanciáját az internetes hirdetési piacon. Ha nem így lenne, már régen odébb álltak volna. Ha azonban elszalasztják a Yahoo-t, akkor nagyon sokáig nem lesz más lehetőségük.

A Microsoft részvényenként 31 dollárt ajánlott készpénzben és részvényekben a Yahoo-nak; elemzők szerint a részvények többségét spekulánsok birtokolják, akik elfogadhatónak tartják a Microsoft-ajánlatot. Ballmer pedig azt mondta, hogy ajánlatuk elég nagylelkűnek számít, és ha a menedzsment ezt nem fogadja el, akkor közvetlenül a részvényesekhez fordulnak. A Yahoo vezére, Jerry Yang szerint azonban a cég a szoftveróriás által ajánlottnál többet ér. A Microsoft ugyan korábban azt mondta, hogy nem emelnek ajánlatukon, elemzők szerint ez is lehetséges.

A jelenleg 41 milliárd dolláros éves forgalmat bonyolító hirdetési piacon a Microsoft a Yahoo átvételével a második helyre kapaszkodna fel a Google mögé. Erre azért is szüksége volna, mert míg a Yahoo 3,7 milliárdos forgalmat bonyolított az utolsó negyedévben, addig a Microsoft csak 843 millió dollárig jutott, és az üzletág veszteségei elérték a 228 millió dollárt. Ugyanakkor a Microsoft szoftvereladásai is visszaestek, a Windowsból a vártnál jóval kevesebb fogy; a szoftver 24 százalékos visszaesést szenvedett el az elmúlt negyedévben. A részvények a hír hallatán 6,2 százalékot zuhantak a Nasdaqon pénteken.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés