Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem menekülhet el a Yahoo a Microsoft elől?

Dotkom

Nem menekülhet el a Yahoo a Microsoft elől?

Vártnál jobbak, de nem elég jók a Yahoo eredményei.

Kissé csalóka negyedéves profitadatot tett közzé a Yahoo Inc., a világ egyik legnépszerűbb internetes portálja. A 2008 első három hónapjában elért 542 millió dollár nettó nyereség ugyan majdnem négyszerese az egy évvel korábbinak, ám ha nem vesszük figyelembe a kínai Alibaba.com internetes cégbe történt egyszeri befektetésből származó profitot, akkor csak 150 milliót kaszált a cég, ami 2,6 százalékkal elmarad a tavalyitól. Az elemzői várakozásoknál azonban még így is jobban teljesített a vállalat, ugyanis a részvényenként 11 centnek megfelelő eredmény jobb a szakértők 9 centes jóslatánál.

Az árbevétel 9 százalékkal, 1,82 milliárd dollárra nőtt. Levonva belőle a hirdetési partnereknek átutalt jutalékot 1,35 milliárd marad, ami megint csak jobb az elemzők 1,32 milliárdos előrejelzésénél.

A gyorsjelentés csak néhány nappal előzi meg a Microsoft Corp. által adott szombati határidőt, ameddig a Yahoo vezetésének el kellene döntenie, hogy elfogadja-e a redmondiak 43 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát vagy sem. Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója tegnap közölte, hogy a cég eredménye, akármit is mutat majd, nem befolyásolja a döntésüket, azaz nem emelik az árat.

A gyorsjelentés szerint a Yahoo 14 millió dollárt költött tanácsadókra, akiknek a Microsoft esetleges ellenséges felvásárlásának alternatíváira, a cég által követendő stratégiára kellett javaslatot tenniük. Bizonyára a jó ötletek egyike volt, hogy a Yahoo halassza el március 14-éről későbbre igazgatóságának részleges átalakítását, hiszen ezzel időt nyert arra, hogy választ adjon a vevőjelölt kérdéseire. Emellett a vállalat gőzerővel igyekszik javítani hatékonyságát: kirúgták a dolgozók 7 százalékát és újraszervezték a hirdetési üzletágat.

Az akvizíciós csetepatéban korábban felmerült a lehetőség, hogy a Yahoo a Google-lel, legnagyobb riválisával állna össze, vagy esetleg a Time Warner tulajdonában lévő AOL kezébe kerülne.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés