Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hadüzenet a Microsoftnak

Dotkom

Hadüzenet a Microsoftnak

Cégszövetségek alakulnak a Yahoo megszerzésére.

A Yahoo és a Time Warner médiaóriás tulajdonában lévő AOL internetszolgáltató tárgyalásokat folytat arról, hogy egyesítsék tevékenységüket – tudta meg a Fortune magazin az ügyhöz közel álló forrásból. A Wall Street Journalban korábban megjelent információ szerint a Time Warner beolvasztaná az AOL-t a Yahoo-ba, és jelentős tőkebefektetéssel 20 százalékos részesedést szerezne az összegyúrt vállalatban. Cserébe a Yahoo 30 dolláros átlagárfolyamon visszavásárolná több milliárd részvényét.

Egy ilyen forgatókönyv a Yahoo-ra először ajánlatot tevő Microsoft szemében hadüzenettel érne fel. A WJS és a New York Times egyaránt úgy tudja, hogy a redmondi óriásvállalat a News Corp.-pal folytat tárgyalásokat arról, hogy közös ajánlatot tegyenek a világ egyik legnépszerűbb keresőjét üzemeltető cégre.

A Yahoo eközben a Google-lal egy hirdetési megállapodásról kezdett tárgyalásokat. Ennek keretében kéthetes teszt üzemben használja versenytársa technológiáját, amely az internetes keresésekhez kapcsolódóan jelenti meg a reklámokat. A cég vezetésének reménye szerint az AOL-lal és a Google-lal kezdett együttműködés legalábbis felveri a Yahoo árát.

Sok szakértő ugyanakkor úgy véli, hogy a legjobb lenne, ha a cég elfogadná a Microsoft részvényenként 31 dolláros ajánlatát. Ennek alternatívája elvileg a vevők megversenyeztetése, ám az a cégek háborújának elhúzódásához vezethet, ami végül gyengébb eredményt hozna a részvényeseknek, mint ha leülnének tárgyalni a Microsofttal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés