Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hátrál a telefonmamut

Dotkom

Hátrál a telefonmamut

Az elmúlt év nehéz volt a Deutsche Telekom (DT) életében, és 2008 sem lesz könnyebb – ezzel “biztatta” a cégvezetés a társaság befektetőit a 757 millió euró nettó veszteséget tartalmazó 2007-es beszámoló közzététele után.

Némi gyógyírt jelenthet viszont, hogy egyszeri tételek nélkül 808 millió euró nyereséget ért el Európa legnagyobb távközlési szolgáltatója, a Magyar Telekom fő tulajdonosa. A társaság évek óta küszködik azzal, hogy gyorsan csökken vezetékes előfizetőinek száma – csak Németországban 2,1 millióval zsugorodott a fix telefonvonalak száma 2007-ben -, miközben mobilüzletága, a T-Mobile profitgyilkos versenyt folytat európai és észak-amerikai konkurenseivel. A DT többéves költségcsökkentési programja keretében eladta 44 érdekeltségét, köztük francia és spanyol internetes vállalkozását, csökkentette a vezetékes üzletágban foglalkoztatott 50 ezer alkalmazottja bérét és folytatta a 32 ezer munkahely felszámolásával járó létszámleépítést. Mindezzel 2007-ben 2,3 milliárd euróval csökkentették a költségeket, ám a végső cél 4,7 milliárd euró kiadás lefaragása 2010-ig.

A T-Mobile ugyan 12 millió új ügyfelet szerzett tavaly, ebből 7 milliót Németországon kívül – ezzel összesen 120 millióra bővítette ügyfélkörét -, ám az Egyesült Államokban épp az elmúlt hónapokban kényszerült kedvezményes csomagokat bevezetni, ami nem jó hír annak tükrében, hogy ottani bevételeit eleve leértékeli a dollár gyengülése. A DT egyébként jelenleg partnert keres T-Systems it-szolgáltató vállalata működtetésére. Mint közölték: ez ügyben előrehaladottak már a tárgyalások.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés