Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos állásfoglalás a Windows Vista SP1 inkompatibilitási problémájáról

Dotkom

Hivatalos állásfoglalás a Windows Vista SP1 inkompatibilitási problémájáról

A Trend Micro elismer, tanácsol, javít.

Nagyjából egy hete írtunk arról, hogy Redmond legújabb asztali operációs rendszerének első javítócsomagja (illegálisan) letölthető – nem sokkal utána pedig kiderült, hogy gondok vannak az SP1-gyel. Alkalmazásba vétele után ugyanis számos, főként IT-biztonsági szoftverrel lép fel inkompatibilitási hiba. Például a BitDefender, a Trend Micro és a Zone Alarm egyes programjaival (a teljes lista). A Trend Micro tegnap ismerte el közleményben a jelenséget, egyben ígéretet tett a probléma megoldására.

A vállalat hivatalos állásfoglalást tett közzé a Microsoft által kiadott közlemény kapcsán, melyben a vállalat arra hívta fel a figyelmet, hogy a Windows Vista nemrég bejelentett Service Pack 1-es javítócsomagja nem minden IT-biztonsági alkalmazással – köztük a Trend Micro Internet Security 2008-cal – kompatibilis. A hivatalos állásfoglalás szerint a Windows Vista SP1 hivatalos megjelenésének és elérhetőségének időpontjáig az összes jelenlegi ügyfelének vírusvédelmi termékét frissíti a Trend Micro az SP1 javítócsomaggal teljes mértékben kompatibilis verzióra. Emellett az összes új vásárló számára elérhetővé tesz egy új, Vista SP1 megoldással kompatibilis verziót az interneten és üzleti partnerein keresztül.

A jelenleg is elérhető 16.05 frissítésben a Trend Micro letiltott egy viselkedésfigyelő modult a problémák elkerülése érdekében. A 16.1 frissítés, amely helyreállítja ezt a modult és egyben megfelel a Microsoft tanúsítványainak, várhatóan március elején jelenik meg. Mindkét frissítés a Trend Micro automatikus frissítési szolgáltatásán keresztül érhető el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés