Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan védjük meg online a nekünk fontos embereket?

Dotkom

Hogyan védjük meg online a nekünk fontos embereket?

Családvédelem az Interneten.

A 13-17 éves korosztály a társadalom online generációi közé tartozik – ők nap mint nap használják az internetet, a mobiltelefont, az azonnali üzenetküldési szolgáltatásokat, hogy a tanulmányaikhoz szükséges információkat megszerezzék, elolvassák a legfrissebb híreket, illetve szélesebb körben kommunikáljanak kortársaikkal. Könnyen hozzá is férhetnek ezekhez az elektronikus kommunikációs eszközökhöz az iskolákban, otthon, ismerőseiknél, könyvtárakban, illetve Wi-Fi hozzáférést biztosító helyeken. A modern kommunikációs eszközök használata során azonban kellemetlen élmények is érhetik őket, olyan cselekedeteket követhetnek el ellenük, amelyek során visszaélnek személyes adataikkal, jogosulatlanul használhatják fel fotóikat, a személyükre vonatkozó információkat, pletykák, rosszindulatú támadások célpontjaivá válhatnak.

A Harris Interactive által 2007-ben lefolytatott közvélemény-kutatás rámutatott, hogy tíz kamasz közül nagyjából négy (43%) szerint szülei többnyire tudják, mit tesznek a neten, de semmilyen szabályhoz nem kötik azt, míg 37 százalékuk szerint a szüleiknek fogalmuk sincs erről. Ráadásul tíz kamasz közül nagyjából négy (43%) azt is jelezte, hogy az internetes durvaság valamilyen formájával találkozott az elmúlt évben.

A Symantec családi oldalt indított; így próbálván segítséget nyújtani abban, hogy a szülők gyermekeiket és családi számítógépüket biztonságban tudhassák az interneten, és megbizonyosodhassanak afelől, hogy tudatos internet-felhasználó válik gyermekeikből. A Norton családi oldalán a szülők többek között az alábbi témákban találhatnak cikkeket és forrásanyagokat:
Hogyan védjük magunkat és családunkat? – A MySpace-szel, a YouTube-bal és a többi kapcsolatépítő hellyel, az internetes morállal, a titkossággal, a biztonságos böngészéssel, a közvetlen üzenetekkel és a netes játékokkal kapcsolatos tanácsok.
Beszéljük meg a gyerekkel! – A különböző korú gyerekekkel megbeszélendő, internetbiztonsággal kapcsolatos témáknak a felsorolása.
Szülői segédeszközök – A biztonságos böngészéssel és kereséssel kapcsolatos legfrissebb hírekkel, jelentésekkel és információkkal, köztük egy havonta megjelenő biztonsági beszámolóval, a pénzügyi adatok ellopása utáni helyzet helyrehozásához szükséges gyakorlati tanácsokkal, az adathalászat elleni javaslatokkal, valamint a vírusoktól, veszélyforrásokról és egyéb támadásokról szóló legfrissebb hírekkel vértezi fel a szülőket.

A Symantec magyar nyelven is elérhető oldala a vállalat 2007-ben, az online családok védelmére indított kezdeményezésének része, melynek vezetője Marian Merritt. Három iskoláskorú gyerek anyjaként, miután rájött, hogy környezete két részre oszlott: a technikától lemaradt felnőttekre és a számítógépet, a ketyeréket és az internetet használó csemetéikre, síkra szállt az internetbiztonság mellett. „A valóság az, hogy számtalan esetben a gyermekek több ismerettel rendelkeznek a technológiákról, mint szüleik. Lényegében a gyermekek a háztartás IT vezetői. A Symantec kezdeményezésének az a célja, hogy mind a gyermekeket, mind pedig szüleiket kellő ismeretekkel vértezze fel.” – mondta Marian Merritt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés