Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen a Windows Vista SP1? Most bárki kipróbálhatja

Dotkom

Milyen a Windows Vista SP1? Most bárki kipróbálhatja

Korábbi tervei ellenére nyilvánosan elérhetővé tette a Vista első javítócsomagját a Microsoft.

A múlt héten jelent meg a Windows Vista SP1 közel végleges, úgynevezett release candidate (RC) változata, melynek letölthetőségét Redmond 15 ezer bétatesztelő részére tette lehetővé. Tegnap azonban megváltozott a vállalat vezetésének véleménye a javítócsomag kipróbálásáról, így a héten minden érdeklődő számára adottá vált a letöltés. Erről az elsők között a Zdnet egyik bloggere, Mary Jo Foley számolt be, aki szerint a vállalat egyik képviselője elismerte, hogy még nem tökéletes a service pack: számos korábban felfedezett hiba lapul benne.

Az SP1 RC Refresh installálásához a korábban esetlegesen telepített SP1 változat eltávolítására van szükség. Ez a Microsoft közlése szerint több számítógép-újraindítást eredményez. Amennyiben valaki belevág a javítócsomag alkalmazásba vételébe, készüljön fel rá, hogy nagyjából egy óráig tart majd a takarítás és a teljes uninstallálás. Redmond szerint a potenciális telepítési hibák kiszűrése végett van szükség ilyen alapos (és hosszú) folyamatra.

Időkorlátos a Refresh – 2008. június 30-ig el kell távolítani a rendszerből. Foley szerint ez nem jelent nagy megkötöttséget, mert a Microsoft még mindig kitart amellett, hogy a végleges SP1 az év első negyedében megjelenik. Azt viszont nem ajánlja a szoftverfejlesztő óriás, hogy elsődleges fontosságú számítógépekre vagy feladatkritikus rendszerekre telepítsék az RC változatot, annak tökéletlensége miatt.

Milyen is lesz a Vista első javítócsomagja? Nos, főként hibajavításokat és teljesítménybeli, illetve kompatibilitási fejlesztéseket hoz a felhasználók életébe, de néhány új, apróbb funkcionalitásbeli bővüléssel is jár a telepítése. Ez utóbbi megkezdhető az alábbi linkre kattintva.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés